TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

O limbă comună

Sorin Stoica
Colecții/Serii: Ego. Proză
Pe Sorin Stoica il citesti aproape fara sa conteze prea mult despre ce scrie. Mult mai important este cum scrie. Iti da impresia ca este in stare sa...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-681-886-1
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Pe Sorin Stoica il citesti aproape fara sa conteze prea mult despre ce scrie. Mult mai important este cum scrie. Iti da impresia ca este in stare sa comenteze savuros si instructiunile de folosire ale unui extinctor plasat pe holul spitalului in care isi poarta zilele personajele sale. Desi e aproape surd, eroul cartii stie sa auda zgomotul de fond al unei vieti amarite, sa descopere in asta spectacolul realitatii in care traim. La fiecare pagina – fie ca rizi, fie ca esti indignat alaturi de povestitor fata de „conjuratia imbecililor” pe care i-a intilnit –, ai senzatia ca vrei sa o citesti repede-repede si pe urmatoarea.

Premiul pentru proza al Academiei Romane pe 2006.

Autor: Sorin Stoica
Prefaţator: Marius Chivu
Data apariției: 2005
Editura: Polirom
Pagini: 256
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, beletristică, cotidian, spectacolul realităţii, premiul acadamiei române
 • Marius Chivu
  Prefaţator
  Sorin Stoica - Autor
  Prozator, de asemenea, publicist. Sorin Stoica s-a nascut la 27 iulie 1978 in Banesti (Prahova). In 2000 a absolvit Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii a Universitatii Bucuresti, iar in 2001 un Masterat in Stiintele Comunicarii. In prezent este preparator la catedra de antropologie culturala din cadrul Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii a Universitatii Bucuresti si redactor la ziarul "Partener" din Campina. A debutat cu volumul de proza...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Sorin Stoica
  Autor
  Marius Chivu Marius Chivu - Prefaţator
  Marius Chivu, n. 1978. Scriitor, traducător şi cronicar literar. Absolvent al Şcolii Populare de Arte, clasa de coregrafie, din Râmnicu Vâlcea, în 1996, şi al Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii Bucureşti, în 2003. A debutat...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

martie 2006, Cuvântul - Ovidiu Verdeş
"Este un volum de povestiri in care, ca niciodata, povestitorul apare si ramine, de la un capat la altul, in prim-plan, fara ca aceasta prezenta sa diminueze, in vreun fel, cele povestite. Un povestitor amenintat de surzenie, in urma unei infectii a urechii, care devine posedat de vocile din trecutul sau. Un povestitor care, plecat la tara, se trezeste suspendat intre lumi, aruncindu-se cu frenezie in scris ca unic refugiu. Un povestitor care, desi se prezinta cu toate datele individuale ale lui Sorin Stoica – student la ziaristica, masterand in antropologie culturala, chirias pe undeva prin Militari – refuza sa incheie pactul autobiografic, aminind mereu sa-si decline numele propriu."
5 iulie 2005, Adevărul literar şi artistic - Bogdan-Alexandru Stănescu
"Certitudinea sa axiologica se afla pe teren stilistic, acolo unde Sorin Stoica stie cu talent sa reproduca (celebra ureche) aproape caragialian, dar fara a simti monstruos. Personaje tinind de cam toate mediile posibile, mentalitati reduse cu maiestrie la limbaj, scurte naratiuni redate auzului cu talentul unui real prozator: acestea sint atuurile lui Sorin Stoica. Structura secventiala a volumului faciliteaza insertia unor largi paranteze narative, mici povestiri in care simt apropieri cu Dan Lungu."
30 aprilie 2005, Suplimentul de Cultură - Luminiţa Marcu
"Scriitorul isi defineste foarte bine propriul stil undeva in carte: «un stil hibrid, cu aparente parodice de text bascalios». Exact. Ce-i mai ramine comentatorului, criticului de facut? Aparent nimic. Pentru ca, in aceasta noua carte, Sorin Stoica le face pe toate. Scrie cum s-a scris despre cartile sale anterioare, comenteaza comentariile respective, povesteste cu un umor nebun cum au reactionat oamenii in carne si oase care s-au vazut transformati in oameni de hirtie («Tu stii cite case ai stricat cu cartea ta?»), ne spune cum si de ce si unde si linga cine scrie aceasta carte, ba chiar ne spune si despre ce nu scrie, dar ar vrea sa scrie in viitor: «O sa incerc, poate, cindva, cu modestele mele resurse, sa fabric un text despre cuvintul tiptilica. Mai incolo.»"
27 mai 2005, Dilema Veche - Radu Cosaşu
"Nici unul dintre noii prozatori, pe care ii citesc cu nesat, nu m-a facut sa dau strigat spontan si naiv de entuziasm cum a facut-o nonconformismul lui Sorin Stoica la mizerabilismul zilei. Nu insist. «Daca vorbesti de bine pe cineva, adesea l-ai terminat»."
Sorin Stoica
"Am un stil hibrid cu aparente parodice de text bascalios. Textele mele nu sint insa decit asumate, sincere. De fapt, scriu asa pentru ca n-am incotro. Nu se poate altminteri. Ar trebui sa va povestesc pe scurt viata mea pentru a intelege. Asta si fac in cartea mea.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus