TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Aberaţii de bun-simţ

Sorin Stoica
Colecții/Serii: Ego. Proză
Aberatii de bun-simt este cea de-a doua carte postuma, dupa Jurnal, publicata de Polirom din opera lui Sorin Stoica, un scriitor cu un stil unic,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0794-5
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Aberatii de bun-simt este cea de-a doua carte postuma, dupa Jurnal, publicata de Polirom din opera lui Sorin Stoica, un scriitor cu un stil unic, care l-a impus printre cei mai buni scriitori ai ultimilor ani.


Autor: Sorin Stoica
Prefaţator: Antonio Patraş
Data apariției: 2007
Editura: Polirom
Pagini: 216
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, postume
 • Antonio Patraş
  Prefaţator
  Sorin Stoica - Autor
  Prozator, de asemenea, publicist. Sorin Stoica s-a nascut la 27 iulie 1978 in Banesti (Prahova). In 2000 a absolvit Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii a Universitatii Bucuresti, iar in 2001 un Masterat in Stiintele Comunicarii. In prezent este preparator la catedra de antropologie culturala din cadrul Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii a Universitatii Bucuresti si redactor la ziarul "Partener" din Campina. A debutat cu volumul de proza...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Sorin Stoica
  Autor
  Antonio Patraş - Prefaţator
  Antonio Patraş (n. 1973), doctor in Filologie (2002), critic literar, conferentiar la Catedra de Literatura romana „G. Ibraileanu”, Universitatea „Al.I. Cuza”, Iasi. A debutat in 1998, in Convorbiri literare. Premiul pentru debut „Aurel Leon”, acordat de Ziarul de Iasi (2003) si Premiul Revistei Convorbiri literare pentru modernitatea demersului critic (2004). Volume publicate: Ion D. Sirbu...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

noiembrie-decembrie, Noua literatură - Eugen Micşa
"Sorin Stoica construieste demolind. Ceea ce conteaza e conectarea la modul de a povesti al personajelor reale si transmiterea ca atare. Nu exista momente de gratie, puneri in scena sau sensuri ascunse in afara celor din poveste. Nu foloseste mijloace de constructie pentru a crea altceva, un spatiu anume al literaturii, ci pentru a transmite ceva ce nu difera cu nimic de ceea ce este. Lumea e altfel, stranie, numai daca o vezi ori daca o prezinti, o faci asa. Sorin Stoica te lasa s-o vezi. Asa cum ii apare lui sau oamenilor pe care i-a intilnit."
aprilie 2008, Cuvantul - Valentin Derevelean
"Inscenate puternic, conduse minutios de catre un «complement de aget» situate in fata cititorului asemenea unui dirijor imperial, prozele din Aberatii de bun-simt merita cu adevarat a fi citite si confirma, pentru a cita oara?, talentul indiscutabil al celui mai bun povestitor al ultimilor ani."
30 ianuarie 2008, B24 Fun - Ştefan Agopian
"Sorin Stoica a trait putin, numai 28 de ani (1978-2006). Era considerat unul dintre cei mai buni prozatori ai generatiei lui. Aberatiile de acum, niste mici povestiri ironice si autoironice vin sa confirme vocatia lui de prozator din scoala lui Cehov si a lui Daniil Harms. De la Cehov a mostenit umorul nitel amarui, de la Harms absurdul-vesel. Peste astea doua s-a adaugat talentul lui de exceptie."
29 noiembrie- 5 decembrie, Dilema veche - Marius Chivu
"Dotat cu fin simt de observatie – Sorin Stoica vedea si auzea enorm, dar niciodata monstruos – povestirile lui sint, de fapt, niste (auto)fictiuni de antropologie minimalista care recupereaza cotidianul, banalitatea si faptul divers, amestecind o multime de ingrediente, de la memorialistica si istorii orale la chestiuni de mentalitate, teorii sociologice si reflectii morale, in diverse formule textuale: liste, dialoguri, pilule, eseuri, microbiografii. Sorin Stoica a fost dintotdeauna un scriitor extraordinar: matur, inteligent, original si cu un stil inconfundabil."
29 noiembrie 2007, Cultura - Alex Goldiş
"Un loc aparte in aceasta mini-epopee comica despre granitele de imaginar dintre oameni sau comunitati il detine, cu siguranta, studierea unui caz psihologic cu totul special, omul-din-comunism. Sub efectul imaginatiei prin excelelnta subversive a lui Sorin Stoica, aproape ca ti se par de nerecunoscut, in grotescul lor, oameni pe care i-ai acceptat drept normali o viata intreaga: sint cei care ramin de Revelion tintuiti in fata televizorului, vecinii care practica, de la blocul de vizavi un voyeurism blind, sau personajele singuratice care isi inchid bibliotecile cu cheia..."
16 noiembrie 2007, România literară - Cosmin Ciotloş
"Ceea ce mi se pare formidabil e obsesia de a investi cu afecte procesul conservarii active a unor corpuri oarecare: biciclete ruginite, sticle goale, electrocasnice iesite din uz, haine vechi degradate la statutul de cirpe, carnete pline de mizgalituri. Ba chiar fire de praf. Sau – dincolo de orice imaginatie – stereotipii memorialistice."
Antonio Patras
"Povestirile lui Sorin Stoica sint niste exercitii de sinceritate deghizate in forma unor captivante naratiuni, care se citesc cu sufletul la gura. Cine pricepe noima oximoronului din titlu va intelege cu usurinta ce si cit datoreaza prozatorul moralei bunului-simt. Ca paradox, fireste.” 
Paul Cernat
"Pentru Sorin Stoica, experienta, existenta, fictiunea si realitatea se conditioneaza reciproc, iar cuvintele, limbajul, nu sint facute sa exprime adevaruri, ci sa recunoasca limitele cunoasterii, misterul profund al lumii si al propriei fiinte, inconsistenta identitatii personale aflate, ca si cuvintele, intr-o permanenta metamorfoza.” 
Daniel Cristea-Enache
"Sorin Stoica a mizat, in proza lui, pe o recuperare a firescului. El efectueaza, practic, cu fiecare carte, o intoarcere la realism, cu captarea unor voci de personaje si a unor istorii pe care acestea le traverseaza.”

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus