TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Bietele corpuri

Sonia Larian
Colecții/Serii: Fiction LTD
Romanul, aparut in 1986, poate fi considerat o „noutate” editoriala, intrucit a avut o cariera scurta, fiind retras de pe piata de...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-681-655-9
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Romanul, aparut in 1986, poate fi considerat o „noutate” editoriala, intrucit a avut o cariera scurta, fiind retras de pe piata de autoritatile comuniste la putin timp de la aparitie. Dupa 1989, cartea Soniei Larian a fost mentionata in repetate rinduri ca una dintre cele mai importante ale prozei romanesti postbelice. Roman autobiografic, Bietele corpuri este o poveste tragic melancolica a drumului spre batrinete, boala si moarte. Autobiografia se imbina cu portretele apropiatilor, cunoscutilor, ale tatalui si mamei, bunicii, matusilor, unchilor, verilor, colegelor, profesorilor, vecinilor.

Autor: Sonia Larian
Prefaţator: Adriana Babeţi
Data apariției: 2004
Editura: Polirom
Pagini: 296
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, beletristică, roman cenzurat, autobiografic, bătrâneţe
 • Adriana Babeţi
  Prefaţator
  Sonia Larian - Autor
  Sonia Larian – nascuta la 15 mai 1931, Bucuresti. Absolventa a Facultatii de Filologie, Universitatea din Bucuresti. Debut in presa (1947) si in volum (1952) cu povestiri pentru copii. In 1976 publica Biblioteca fantastica, volum aparte in creatia autoarei, in care imbina fabula cu mitologia lumii animaliere si eseul. Aparut intr-o prima editie in 1986, Bietele corpuri este considerat unul dintre cele mai importante romane romanesti postbelice.
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Sonia Larian
  Autor
  Adriana Babeţi Adriana Babeţi - Prefaţator
  Adriana Babeţi s‑a nascut la 12 noiem­­brie 1949, la Oradea. Absolventa a Facultatii de Filologie din Timisoara, sectia romana‑franceza. Redactor si apoi secre­tar general de redactie la revista Orizont (Timisoara). In prezent este profesor universitar...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

7 decembrie 2004, revista 22 - Adriana Babeţi
"Sonia Larian nu este un mare teoretician, ci un prozator extraordinar. Romanul exceleaza prin cultura, imagine epica, inventie a descriptivitatii, cum foarte putine proze de dinainte de ’90 au existat in Romania. Este o carte usor informa, cu o structura extrem de greu de explicat. Despre ce este vorba in acest roman? Despre suferinta, despre boala, despre moarte. Cine sint personajele? O puzderie de personaje. Cine este naratorul? O multime de femei: Gelsomina, Ariana, 1,2,3, Sonia. Sint notatiile diurne sau nu, zilnice sau nu, ale unei fapturi enorm de fragile, ale unei femei cu totul si cu totul exceptionale, care are curajul sa se ascunda. E un mare curaj sa te ascunzi in spatele unui pseudonim si sa te dezvalui apoi bucata cu bucata, ecorseu dupa ecorseu intr-o carte."
7 decembrie 2004, revista 22 - Ileana Mălăncioiu
"Romanul abunda in cultura, in educatie burgheza, dar nu in sensul foarte bun al cuvintului, al modului de a te comporta in societate, al felului de a reactiona la ceea ce se intimpla in jur. Sonia Larian nu se multumeste sa spuna lucruri grave despre o societate, despre o dictatura sau alta. Le reda prin personaje, printr-un simt extraordinar al concretului."
4 februarie 2005, Dilema Veche - Simona Sora
"Cartea Soniei Larian este o propedeutica a pasilor necesari cind sufletul este inca viu, in trup, o carte a mortilor «suparati pe noi, suparati pe lume, pe toata lumea asta din care au plecat», dar si o carte a mortilor noastre zilnice, sub capacul dezordinii, al locului comun si al abandonarii fricoase de sine."
26 ianuarie 2005, Cultura - Dana Ionescu
"Bietele corpuri ar putea fi unul dintre drumurile de urmat pentru (re)citirea ordinii interbelice a lucrurilor deopotriva pentru citirea ordinii totalitare. Dar inainte de toate ramine una dinter acele bijuterii delicate pe care rar o punem in valoare, pentru ca rar stim cu ce sa o asortam."
22 octombrie 2004, Dilema Veche - Radu Cosaşu
"O reeditare - o, Doamne, cit de binevenita! a unuia dintre cele mai miraculoase romane aparute sub cenzura anilor ’70-’80. Primit si atunci cu o uimire si un entuziasm pe cit de taciturne, pe atit de subversive, azi naste acea intrebare perplexa: «Cum de a putut sa apara atunci ceva atit de apolitic si frumos?». Nu trebuie raspuns. Trebuie citit. Urgent."

Opinia cititorilor