TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Exuvii

Simona Popescu
Colecții/Serii: Fiction LTD
ISBN: 978-973-46-0675-7
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Hardcover

MAI MULTE DESPRE CARTE

Data apariției: 2007
Editura: Polirom
Pagini: 328
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, beletristică, vârstă, roman psihologic, avataruri, fluturi, trecut, identitate
  • Simona Popescu Simona Popescu - Autor
    Simona Popescu (n. 10 martie 1965, Codlea, judetul Brasov) este poeta, prozatoare si eseista. A absolvit Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti in 1987. In prezent este lector la aceeasi facultate. Volume de poezie: Xilofonul si alte poeme (1990;...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

ianuarie 2008, Dilemateca - Simona Sora
"Marea autenticitate a Exuviilor Simonei Popescu vine simultan din «diferenta de corp» feminin care proiecteaza marea feminitate inglobatoare si din identitatea (arhetipala) intre naratoare si aceasta. Sub semnul animei se desfasoara toate autoscopiile recuperatoare, cautarea diferitelor identitati, exuvierea lor in aceasta carte a scrierii de sine. E o recuperare care incepe in corp, dar se termina intr-un «soi de constiinta care nu apartine trupului», cu adevarat integratoare, mai degraba ambivalenta decit neutra."
4 octombrie 2007, Cultura - Cosmin Borza
"Toate experientele prezentate in Exuvii sint abordate din perspectiva laturii lor necunoscute, ele intriga tocmai prin ceva-ul revelator pe care il detin. De exemplu, pasiunea pentru flori nu vine dintr-o atractie pentru culoare, miros, forma, in general, ci dintr-o nevoie de a valorifica partile lor ascunse, ignorate de toti ceilalti."
24-30 iulie 2008, Observator Cultural - Peter Demeny
"Simona Popescu ne da o superba descriere a vietii vazute din si in vagauni, in dulapuri, in colturi, in gauri si altele asemenea, o perspectiva «mica» si oarecum «ascunsa», dar care s-a ascuns conform vointei sale, si nimic nu o face mai fericita decit faptul ca este ascunsa. Exuvii e ca un herbar palpitant, un catalog ce pilpiie incontinuu, o camera obscura care are mereu ce sa-ti arate si in care pacatul e exclus."
Emil Brumaru
"O sinceritate dezarmanta, dezarmata, savuros-periculoasa daca nu esti tu insuti antrenat in scufundari la adincimi perfid-voluptuoase. Citesc o carte despre mine! Nu-s original.” 
Simona Popescu
"Cine nu se indoieste de el ca scriitor” Incerc sa transform indoiala in aliat sau, cum am citit undeva, „lucrez” cu acel fel de indoiala in care ezitarea si decizia se maruntesc in granule - e o indoiala „atomizata”, „corpusculara”, cum se spunea in cartea aceea. Scrisul e un fel de energie. Nu te poti indoi de existenta unei energii, adica de ceea ce simti, poti doar sa te indoiesti de felul in care stii sa te bucuri de ea, sa o folosesti, sa o conservi, sa o transferi, sa o faci sa creasca. Ma indoiesc citeodata, de pilda, de felul in care scriitorul traduce conglomeratul de senzatii, de pre-simtiri (ale corpului si mintii) pe care-l numesc, in lipsa unui alt cuvint, „mesajul” meu. Si-atunci stau si lucrez la „traducere”, fraza cu fraza, cuvint cu cuvint, pina cind imi prinde vocea, energia, pina face priza cu ele...? 

Opinia cititorilor