TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Scurta şi plictisitoarea viaţă a lui Kjus

Silviu Gherman
Colecții/Serii: Ego. Proză
Povestirile lui Silviu Gherman se desfasoara intre o inocenta calculata si un absurd de tip Mrozek. Nu povestitorul este cel care creeaza morala, el...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-681-892-6
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Povestirile lui Silviu Gherman se desfasoara intre o inocenta calculata si un absurd de tip Mrozek. Nu povestitorul este cel care creeaza morala, el doar ii asigura cititorului cadrul in care si-o poate crea singur, fara insa a lasa naratiunea „suspendata”. Dimpotriva, „golurile” pe care naratorul ne invita sa le umplem sint tocmai stilpii de rezistenta ai unei constructii epice in care umorul, ironia si autoironia asigura placerea lecturii, iar personajele si situatiile create ne surprind permanent si ne provoaca.

Cuprins extins:
Erotic sexualic
Rosu peste tot
Alice
Porc cu alune
Cristina Victor si Paulica au plecat dupa creta si nu s-au mai intors
Resurse umane
Autor: Silviu Gherman
Prefaţator: Liviu Antonesei
Data apariției: 2005
Editura: Polirom
Pagini: 264
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură romănă, beletristică, povestiri, absurd, ironie, autoironie
 • Liviu Antonesei
  Prefaţator
  Silviu Gherman - Autor
  Silviu Gherman este absolvent SNSPA, Facultatea de Comunicare si Relatii Publice „David Ogilvy”, student in anul II la UNATC, sectia Actorie, clasa prof. Ion Cojar. Colaborator al revistei Fracturi. Articole publicate in: Observator cultural, LA&I, Cotidianul. Volumul Scurta si plictisitoarea viata a lui Kjus reprezinta debutul editorial al autorului.  Pentru mai multe detalii vizitati: http://www.silviugherman.lx.ro
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Silviu Gherman
  Autor
  Liviu Antonesei Liviu Antonesei - Prefaţator
  Liviu Antonesei (n. 1953) este profesor la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei a Universitatii „Al.I. Cuza” din Iasi; membru al PEN Clubului roman si al ASPRO; fondator si presedinte al revistei de cultura Timpul. A debutat in 1988...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

5 august 2005, Ziarul de Duminică - Bogdan-Alexandru Stănescu
"Trebuie sa recunosc, stilul autorului, talentul cu care stie sa construiasca personaje nu numai credibile, ci si memorabile de multe ori, m-au facut (desi nu-mi sta-n fire) sa las de-o parte bucatile nereusite si sa ma concentrez exclusiv asupra prozelor care m-au tinut in priza. Si nu sint deloc putine. De la realismul psihologic, trecind prin proza de tip «douamiist», pina la SF-ul cel mai pur, Silviu Gherman imi pare, datorita persistentei unui narator blazat, inteligent, autoironic, paradoxal, sa pastreze o unitate tonica pentru cel incapabil sa destrame un univers al lecturii dupa numai doua pagini de acomodare."
14 decembrie 2005, Evenimentul zilei - Bogdan Perdivară
"In cartea sa de debut, tinarul autor se dovedeste capabil sa scrie povestiri extrem de ingenioase, cu subiecte surprinzatoare si personaje vii, in care realismul se imbina adeseori cu fantasticul, avind ca liant un umor de foarte buna calitate."
Luceafărul, nr. 15 - Adrian G. Romila
"Capabil de a se transpune eficient intr-o varietate de situatii, verosimile sau fantastice, naratorul plurivalent al lui Silviu Gherman exceleaza in primul rind prin darul de a surprinde de fiecare data detaliul important si de a-l amplifica o data cu evolutia povestirii. Abia la sfirsit realizezi, ca cititor, ce bine ai fost «condus» si ce rol au avut un obiect, o culoare, un gest, o intentie."
Silviu Gherman
"Povestirile mele sint autobiografice, fantastice, inspirate din vise, povestiri in care m-am lamentat si povestiri in care pur si simplu m-am jucat. In timp ce scriu sint constient ca cineva se uita peste umarul meu si am grija intotdeauna sa-i ofer mai mult decit e dispus sa dea. In acest fel, pot sa ma recitesc cu placere.” 

Opinia cititorilor