TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Cele mai frumoase creiere

Silviu Gherman
Colecții/Serii: Proză
Premiul pentru proza la concursul de manuscrise pentru tinerii sub 35 de ani al Uniunii Scriitorilor din Romania.Silviu Gherman a debutat in colectia...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-23-1971-0
EAN-16: 978973231971
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Premiul pentru proza la concursul de manuscrise pentru tinerii sub 35 de ani al Uniunii Scriitorilor din Romania.

Silviu Gherman a debutat in colectia „Ego. Proza” de la Polirom cu volumul de povestiri Scurta si plictisitoarea viata a lui Kjus.

Data apariției: 2008
Pagini: 176
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, beletristică, proză contemporană
  • Silviu Gherman - Autor
    Silviu Gherman este absolvent SNSPA, Facultatea de Comunicare si Relatii Publice „David Ogilvy”, student in anul II la UNATC, sectia Actorie, clasa prof. Ion Cojar. Colaborator al revistei Fracturi. Articole publicate in: Observator cultural, LA&I, Cotidianul. Volumul Scurta si plictisitoarea viata a lui Kjus reprezinta debutul editorial al autorului.  Pentru mai multe detalii vizitati: http://www.silviugherman.lx.ro
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Ionuţ Chiva
"Exista, printre prietenii, amicii si cunostintele lui Silviu Gherman, o opinie recurenta, ca ar avea, totusi, ceva la cap. Desi simplista ca formulare, aceasta parere contine, desigur, adevar. Cititorii volumului sau de debut, Scurta si plictisitoarea viata a lui Kjus stiu deja ca Silviu Gherman priveste lucrurile cu ceea ce stramosii nostri interbelici numeau „o luciditate rea”. In romanul Cele mai frumoase creiere, ea este aplicata unei timpite artistice din „Litere”, unui dealer (cel mai crutat din acest punct de vedere) si unui tinar crestin ortodox. Sa ne inchipuim ca cei trei mai sint (sau au fost) si prieteni si alte lucruri despre acest roman demn de pana unui Kennedy Toole nu va mai spun – decit ca la un moment dat este redata o emisiune probabil fictiva de-a lui Cristian Tabara si ca in alta parte un cuvios frate este sarutat apasat pe buze pina sa apuce sa schiteze cel mai mic gest de aparare. Mie nu-mi mai ramine decit sa sparg cu nesat o sampanie in cotorul cartii si sa le urez mult noroc ei si in general, autorului, cel mai chinuit de talent om pe care l-am cunoscut.”
Adrian Şchiop
"Daca Patapievici trebuie citit ca tragicii greci”, Silviu Gherman trebuie luat ca un episod foarte bun din South Park. Romanul provoaca orgasm punk dupa orgasm punk. Semidocti obnubilati de splendoarea culturala a interbelicului, elitisti pretiosi, evanghelisti americani cu „ginduri pozitive”, mnac-isti/urbani gotici cu egocentrisme emo, contraculturnici – pe scurt, toata floarea urbana/fauna de wannabes si bovarici aparuta in ultimii ani. Altfel spus, primul roman tinar care nu se mai iubeste nici cu hedonismele anilor ’60, dar nici cu anii de aur dintre razboaie.” 

Opinia cititorilor