TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Gheţarul

Şerban Tomşa
Colecții/Serii: Proză
Premiul pentru Proza al Asociatiei Scriitorilor Bucuresti, pe anul 2009   Intr-un oras imaginar, Christiana, un amfitrion misterios a strins...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-23-2860-6
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Premiul pentru Proza al Asociatiei Scriitorilor Bucuresti, pe anul 2009
 
Intr-un oras imaginar, Christiana, un amfitrion misterios a strins laolalta oameni de tot felul − un scriitor, un sportiv, un calugar, un profesor, un doctor, un ofiter in rezerva, functionari pensionati, fosti securisti, victime si calai, inocenti si perversi, desfrinati si asceti − pentru a-i supune unui experiment, intr-un moment in care, obositi, plictisiti, debusolati, acestia nu mai asteapta nimic de la viata. Scosi din mediul lor obisnuit, smulsi din rutina si framintarile zilnice, se trezesc intr-un loc mai mult decit ciudat, unde amfitrionul mefistofelic ii obliga sa-si deruleze la nesfirsit amintirile. Iar locul cu pricina devine treptat-treptat un infern... Din care personajele, mai ales halucina(n)tul Tom Kastelka, incearca sa se elibereze prin fabulatie.
Ghetarul lui Serban Tomsa este o naucitoare utopie negativa, o carte captivanta, cu scene vii, colorate, relatate alert, cu nerv si cu un haz rabelaisian, revelind o lume nebuna, condusa dupa legi stranii si proiecte funambulesti.
Data apariției: 2009
Pagini: 408
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, beletristică, distopie, straniu, proză contemporană, fantastic, fabulaţie, experiment, oraş imaginar
  • Şerban Tomşa - Autor
    Serban Tomşa s-a născut la 12 octombrie 1956. Este absolvent al Facultății de Litere, Universitatea București. A debutat în anul 2003 cu romanul Biblioteca lui Noe. În anul 2006 publică Maimuțe în haremul nopții. Este autorul unor lucrări de specialitate din domeniul învățământului. Colaborează la diverse reviste literare cu versuri, proză, eseu și cronică literară.
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Călin-Andrei Mihăilescu
"Ghetarul lui Serban Tomsa e facut din povesti. Unele neterminate, altele neincepute, asezate pe pagina cu gestul calm al unui dresor blind. Aluzia culturala sta in fundal, pindindu-l pe nestiutor, raplatindu-l pe opusul lui si mingiindu-i pe amindoi. E cartea generoasa – la citire si la recitire – a unui scriitor adevarat.” 
Al. Cistelecan
"O atmosfera stranie, cu personaje nu mai putin stranii... Momentele de realism magic, amestecul de principii si trecerea de la credibilitate la himeric sint cultivate anume spre a tine povestea in priza fantasta. Personajele, cu nume exotice, au un fel de biografie mecanica, strinsa intr-o masca si constrinsa intr-o functie. Episoadele nu tin insa cont de functionalitatea lor epica (redusa cit se poate) si se dezvolta baroc, facind golfuri de placere si deviind in verva.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus