TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Nebulon

Ruxandra Cesereanu
Colecții/Serii: Fiction LTD
La inceput, citeva istorii ludice, hitre, cu efect de balsam. Apoi un calup de proza experimentala de calitate, pe o tema grea: cautarea Graalului....
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-681-883-7
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

La inceput, citeva istorii ludice, hitre, cu efect de balsam. Apoi un calup de proza experimentala de calitate, pe o tema grea: cautarea Graalului. Si, pentru final, asezarea sub semnul credintei, intre milenii. Cititorul va fi purtat prin locuri intortocheate si „aromitoare”, care il vor obseda multa vreme.

Data apariției: 2005
Editura: Polirom
Pagini: 328
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, beletristică, realism magic, ludic, umor, proză experimentală, graal
  • Ruxandra Cesereanu - Autor
    Poeta, de asemenea, prozatoare, eseista si publicista, Ruxandra Cesereanu s-a nascut la 17 august 1963, in Cluj-Napoca. A absolvit in 1985 Facultatea de Filologie a Universitatii "Babes-Bolyai" din acelasi oras. In 1997 devine doctor in filologie cu o teza despre infernul concentrationar. In timpul studentiei a facut parte din gruparea revistei Echinox, unde este redactor pana in 1985. A fost profesoara de limba romana la scoli din Nasaud, Bistrita si Avrig....
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

31 august 2005, România literară - Simona Vasilache
"Arta prozei seamana, pe ici pe colo, daca nu cu ikebana, macar cu priceperea florarilor de a garnisi buchete. O floare carnivora poate nimeri linga citeva anemone, petunia linga raflesia, si, pe deasupra, alte stampe-flori, presate in sertare. E impresia pe care ti-o lasa, cind inca nu-i stii mirosul, cel mai recent roman al Ruxandrei Cesereanu, Nebulon. Un conglomeros suprarealist, sau a la maniere de, o carte de povesti care s-au intimplat de-a binelea sau pe care doar iti amintesti ca le-ai citit, desi parca se terminau altfel. Bunaoara, istorisirea despre Avida Dolores, zis si Salvador Dali, cel dat afara, cindva, dintr-o «fratie» fiindca era «cautator de aur si alchimist sugubat». Arta, obisnuia el sa spuna, e o interpretare paranoica a realitatii. Asa ca si darea de seama a Ruxandrei Cesereanu despre mustaciosul Salvador Dali este, cum altfel, paranoica. Fascinata, adica, de cuvinte, mai mult decit de intimplari, robita, cu bunavoia ei, unei scotoceli chichiriciaose. Kikiriki este refrenul scurtei bazaconii/ nastrusnicii care inchipuie, asezata la inceputul cartii, un fel de briu al Andromedei. Mustata (care tot revine…) e a lui Dimov. Insa masina de vise, «instalatia» montata pe modelul Fuchsiadei se misca inca greu…"
30 aprilie 2005, România liberă - Dan Stanca
"Nebulon, «spovedania cuiva care nu a ajuns la psihiatru», poarta la prora emblema Graalului. Felul in care autoarea abordeaza mitul este foarte liber, imprevizibil, cosmaresc si ironic. Ei ii place sa se rasfete, dar din fericire nu e deloc tentata sa alunece in parodie ieftina sau in demitizare penibila. Avem de-a face cu o carte a unui scriitor profesionist, plin de farmec, de imaginatie si de inteligenta."
Matei Călinescu
"Prozele Ruxandrei Cesereanu articuleaza delicat teme si obsesii personale ale poetei, intr-o maniera ce poate aminti si de realismul magic.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus