TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

poetic. cerul din delft și alte corpuri românești

Răzvan Ţupa
Colecții/Serii: Plantații
"Încă de la început, de altfel, Răzvan Ţupa era interesat să tematizeze şi să testeze, prin cărţile sale, capacităţile...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-92702-9-5
EAN-16: 9786069270295
Dimensiuni: 13x21 cm
Tip copertă: Paperback

poetic. cerul din delft și alte corpuri românești

MAI MULTE DESPRE CARTE

"Încă de la început, de altfel, Răzvan Ţupa era interesat să tematizeze şi să testeze, prin cărţile sale, capacităţile „comunicaţionale” ale poeziei într-o perioadă când literatura şi-a cam pierdut şi la noi rolul în societate. Volumul de debut, „Fetiş”, dar mai cu seamă „corpurile româneşti”, experimentau modalităţi de depăşire a caracterului linear şi literal al mesajului poetic din dorinţa de a reconecta poezia la sensibilitatea tehnică de azi. Mirajul suprem al lui Răzvan Ţupa, testat ca atare în câteva happening-uri, e poezia-video, capabilă să capteze întregul flux al realităţii şi să-l comunice eficient. „poetic. cerul din delft şi alte corpuri româneşti”, recentul volum al poetului, vine din multe puncte de vedere în prelungirea cărţilor anterioare. Noutatea de formulă din „corpurile româneşti” a rămas, în mai bine de cinci ani de la apariţie, fără imitatori. Astfel încât, reluată de însuşi autorul ei azi, ea pare la fel de experimentală. Personalitatea poeziei lui Răzvan Ţupa provine din încercarea de asimilare a tehnicilor video în discursul literar. Definitorii pentru „poetic. cerul din delft” sunt decupajele fine de real, montajele inteligente, suprapunerile neaşteptate de clişee." (Alex Goldiş)

Data apariției: noiembrie 2011
Titlu original: poetic. cerul din delft și alte corpuri românești
Pagini: 98
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
  • Răzvan Ţupa - Autor
    Razvan Ţupa s-a nascut la Braila in 1975. Primul sau volum publicat in 2001, fetis, a fost distins cu Premiul national pentru poezie „Mihai Eminescu“, la Botosani, in ianuarie 2002. In 2003, fetis – o carte romaneasca a placerii a facut obiectul unei a doua editii revazute si adaugite la Editura Vinea.
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor