TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Frânghia înflorită

Radu Vancu
Colecții/Serii: Plantații
„Frânghia înflorită continuă și, cumva, încheie « saga familială », în centru cu aceleași personaje:...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-93191-2-3
EAN-16: 9786069319123
Dimensiuni: 13x21 cm
Tip copertă: Paperback

Frânghia înflorită

MAI MULTE DESPRE CARTE

Frânghia înflorită continuă și, cumva, încheie « saga familială », în centru cu aceleași personaje: tatăl (« mortul iubit »), soția (Camelia) și fiul (Sebastian). Amplul poem alătură fragmente din viața casnică, vise serafic-atroce, amintiri, meditații asupra poeziei, excursuri în/ discursuri despre « lumea de dincolo », într-o formulă care este, deja, « marcă înregistrată Radu Vancu ».
Idilicul și grotescul, ironia disperată și burlescul, cruzimea și delicatețea, limbajul colocvial, cel parabiblic și cel intelectual-filosofic, imaginarul debordant și notația imediatului generează un univers pulsatoriu, a cărui « pneuma » e dorința (și posibilitatea?) de a fi fericit.
Radu Vancu se distanțează atât de poezia « mizerabilistă », a desperados-ilor de cafenea, cât și de cea zis neoexpresionistă, a (pseudo)ruralilor rătăciți prin crâșmele marilor orașe. Mai exact spus: se detașează din « plutonul douămiist », impunându-se ca unul dintre cei mai importanți poeți români de azi.” (Alexandru Muşina)

Data apariției: iunie 2012
Titlu original: Frânghia înflorită
Pagini: 78
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
douămiism, poezie douămiistă
  • Radu Vancu Radu Vancu - Autor
    Radu Vancu (n. 13 iulie 1978, Sibiu) a absolvit Facultatea de Litere a Universităţii „Lucian Blaga“ din Sibiu. Este conferenţiar la aceeaşi facultate şi redactor la revistele Transilvania şi Poesis internaţional. Coordonează secţiunea literară a...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Recenzii

Sonia Wincentowicz Sonia Wincentowicz Frânghia înflorită Radu Vancu abordează, în acest volum, un episod tragic din biografia lui – sinuciderea tatălui său. Dincolo de discuţiile referitoare la inserţia unui fragment personal şi dureros în poezia sa, ce trebuie ştiut în ceea ce priveşte Frânghia înflorită este că Radu Vancu ajunge la cea mai bună variantă poetică a sa. Se scrie despre moarte, dezamăgiri şi durere în rânduri care bântuie cititorul şi care îl afectează într-un mod în care doar poezia (poate chiar Poezia) o poate face. Poemele din acest volum sunt, de-a dreptul, impecabile şi demonstrează excelent puterea literaturii.
Vezi mai mult

Opinii Editoriale

Claudiu Komartin
Frânghia înflorită este o carte de splendide poeme expiatoare pe care nu le pot apropia, ca amploare a conștiinței poetice, decât de poezia lui Virgil Mazilescu și de cea a lui Cristian Popescu. Oniricul zdruncinător din Caiet de caligrafie și de citire sau stranietatea înduioșătoare și captivantă din Familia Popescu stau, în Frânghia înflorită, sub semnul acelui vers extraordinar al lui Mazilescu (ce catalizează parcă, peste un veac, versul eminescian): « te-am sărutat eu mortul ». Nu e nimic fals și nu e nimic glorios în împăcarea ce se așterne peste paginile acestui album de familie cumplit și feeric la capătul căruia regăsesc, alături de Radu Vancu, o mare liniște îndoliată, speranța și mângâierea de după dezastru.

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus