TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Teatru 7 CR-RFA-TEATR7-12-N-001
Teatru 7
Vezi
galerie

Teatru 7

de Radu F. Alexandru

Titlu apărut în colecția Teatru la Cartea Românească

Id: #229395

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Piesă Labirint (Love’s stories) – „Cea mai bună piesă a anului 2010” la Concursul UNITER: „La premieră, am simțit cum emoția inundă sala”, notă criticul de teatru Maria Sârbu. Dar nu numai emoțiaci și dorința de aplecare spre sine, spre cei din jur. Dorința de evadare din Labirint.
Românica (Tsunami) este o comedie spumoasă, un pamflet, în esență politic, care amendează moravurile din „minunată lume nouă” apărută în nesfîrșită tranziție autohtonăRezonanță titlului, un diminutiv al României – deja instalat confortabil în vocabular – , dezvăluie intențiile satirice ale piesei, trezește zîmbetulîncă din față afișului, dar numește, de fapt, o țară paralelăimorală și amorală.
Drama Gertrude dezvăluie un secret care a stat ascuns în culisele teatrului elisabetan preț de cinci secole. Cine este ucigașul regelui Danemarcei? Prințului Hamlet i se revelează cruntul adevărtatăl sau este ucigașul tatălui sau. De aici se naște dilemaPedeapsa sau Iertare? Va alege o a treia soluție, care nu va schimbă statutul de tragedie al capodoperei shakespeariene, dar o va continuă și o va îmbogăți prin devoalarea unor noi sensuri, asupra cărora merită reflectat. 
extinde
 

Detalii produs

Autor: Radu F. Alexandru

Data apariției: 2012

ISBN: 978-973-23-2984-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 240

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Cartea Românească

 

Opinii editoriale

"Ni se sugereaza de la inceput ca nicio solutie de salvare nu e posibila pentru ca totul sa se incheie in focul de artificii al unui triumf cinic al esecului.

Adresindu-se mai mult mintii decit inimii, piesele lui Radu F. Alexandru te incinta in mod paradoxal tocmai datorita jubilatiei sarcastice care insoteste fiecare situatie, fiecare replica.”

Silviu Purcărete

"Radu F. Alexandru scrie pentru ca gindeste si are prin urmare ceva de spus, iar structura pieselor sale ascunde in simplitatea sa rezo-nanta a nenumarate voci deprinse a rosti adevarul despre adevar, pentru ca lumea noastra, cea de astazi si cea dintotdeauna, sa poata fi realitatea care se vede si se aude – Realitatea umana!” 

Alexa Visarion