TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Opere II. O viețuire cu Stan și Bran, Sonatine PO-RAC-OIOVCS-09-N-001
Opere II. O viețuire cu Stan și Bran, Sonatine
Vezi
galerie

Opere II. O viețuire cu Stan și Bran, Sonatine

de Radu Cosaşu

Titlu apărut în colecția Opere la Polirom

Id: #207119

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Volumul conține două cărți ale autorului publicate inițial în anii ’80: O viețuire cu Stan și Bran (1981) și Sonatine (1987). În prima parte, autorul evocă la persoana întâi tinerețea și adolescența care i-au stat sub semnul cinematografiei, al atracției față de câteva personaje, actori și regizori pe care istoria nu-i va ascunde niciodată în umbră. Partea a doua e o combinație de autobiografie ficționalizată, proză scurtă, poem în proză și reportaj, conținând texte incluse sub titulatură de „fragedii” (senzațional interiorizat, comic-tragic, cruzime tandră și patetism ironic).

extinde
 

Detalii produs

Autor: Radu Cosaşu

Prefaţator: C. Stănescu

Data apariției: 2009

ISBN: 978-973-46-1374-8

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 528

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Polirom

Teme: comic, copilărie

 

Opinii editoriale

"L-am suspectat pe Radu Cosașu, la fiecare nouă lectură, ca este unul dintre autorii perfecționiști fără simbrie, dintre acei stiliști cărora frazele le ies impecabil din prima încercare. Mi-am imaginat manuscrisele lui curate și între rânduri, și pe manșete. O emoționantă pagină dedicată doamnei Sass mă infirmă. Ce contează? Și-ntr-un caz, și-n altul, tot cu un prozator excepțional avem de face!"

24 iulie 2009, România literară - Cosmin Ciotloş

 "În algebra lui sentimentală, Radu Cosașu postulează: totul e serios, deci totul e joc; totul e joc, deci totul e înscris în legi severe. De aici perfectă democrație, de tip special, a paginii lui Cosasu; o totală democrație a subiectelor, a sentimentelor, a confesiunilor, ce anulează toate deosebirile teoretice dintre genuri, dintre gazetărie și român, ca și, să zicem, dintre muzică și arhitectură (nimic mai material decât inefabilul, nu?). Melodramaticul e dezvăluit cu o infantilă, dar erudit elaborată lipsă de pudoare, un cal egal un destin, un film egal o realitate, o «ecoseza» sau o «sonatina» egal o simfonie s.a.m.d. Un cuvânt egal un om, după cum un om egal sintaxă”  

Dan C. Mihăilescu
Radu Cosaşu
Radu Cosaşu
Autor

Radu Cosaşu (nume originar Oscar Rohrlich, n. 29 octombrie 1930, Bacău) este unu...

vezi autor