TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Proorocii Ierusalimului

Radu Aldulescu
Radu Aldulescu paraseste doar aparent, odata cu Proorocii Ierusalimului, lumea lui autohtona atît de sumbra si lipsita de sansa, pentru a o...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-23-2857-6
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Hardcover

MAI MULTE DESPRE CARTE

Radu Aldulescu paraseste doar aparent, odata cu Proorocii Ierusalimului, lumea lui autohtona atît de sumbra si lipsita de sansa, pentru a o transporta ilegal, peste granita, in stralucitorul si libertinul Paris. Doua destine paralele, Ierusalim si Doru, doua capitale, orasul Luminilor si un oras in intuneric, trafic de carne vie si prabusirea colosilor industriali, concerte de pian pentru copii abuzati si borcane cu muraturi pentru iarna. Copilaria lui Ierusalim se incheie brutal in lumea cupida si vicioasa a adultilor, sub semnul unei stupefiante pasiuni pentru un marchiz francez decrepit si pervers. Doru refuza sa se maturizeze in lumea noua, care tocmai creste pe ruinele „revolutiei furate”. Marionete in mina sortii, personajele si povestile lor se vor intersecta in Valea Plingerii, unde doar lacrimile si cainta ii mai pot salva.

Data apariției: 2009
Pagini: 432
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, proză contemporană, Paris, Bucureşti, vicii, prostituţie, copii, marchiz, pervers, Valea Plângerii
  • Radu Aldulescu Radu Aldulescu - Autor
    Radu Aldulescu s-a născut pe 29 iunie 1954, la Bucureşti, şi a debutat în 1993 cu Sonata pentru acordeon, roman care a primit Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din România. A mai publicat romanele: Amantul Colivăresei (Nemira, 1996; ediţia...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

12 septembrie 2012, BookMag - Radu Aldulescu
"Scrierea unui roman, asemenea iubirii, este o muncă de zi cu zi. Iubirea poate fi intr-adevăr fructul unei munci indelungate, de zi cu zi, aidoma unor creatii monumentale, durabile, monstruoase in sensul că nu par facute de mina omului, ci de ceea ce ne-am invatat sa numim monstri sacri, precum Razboi si pace, Fratii Karamazov, Madame Bovary sau Razboiul sfirsitului lumii."
Tania Radu
"E o carte cu teza si cu agenda, fiind, in acelasi timp, una dintre cele mai frumoase din cite s-au scris in ultimii ani. Teza este locuirea apocalipsului, pe care agenda il defineste prin trasaturile cele mai greu de ascuns: desprinderea din iluzia numita decembrie ’89, renuntarea la orice morala, de-radicalizarea generala. Concret vorbind: somajul, mizeria, traficul de copii destinati prostitutiei, cerul inchis deasupra noastra. Un roman zguduitor, vital ca toti monstrii, o statuie singerinda a mortii noastre comune.”

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus