TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Săpunul lui Leopold Bloom

Nora Iuga
Colecții/Serii: Fiction LTD
Roman distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor pe anul 1993.
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0642-9
EAN-16: 978973460642
Dimensiuni: 12x20 cm
Tip copertă: Hardcover

MAI MULTE DESPRE CARTE

Roman distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor pe anul 1993.

Data apariției: 2007
Editura: Polirom
Pagini: 320
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, beletristică, premiul USR
  • Nora Iuga Nora Iuga - Autor
    Nora Iuga s-a născut la Bucureşti. A absolvit Facultatea de Filologie, secţia Germanistică (1948). Scriitoare liber-profesionistă şi traducătoare. Volume de poezii, printre care: Vina nu e a mea, Opinii despre durere, Inima ca un pumn de boxeur, Piaţa cerului,...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

iunie 2007, Orizont - Alexandru Budac
"Sapunul lui Leopold Bloom este un roman despre singuratate si batrinete, incarcat de erotism si anamnesis, dar mai cu seama un text – genul literar conteaza mai putin; orice incercare de rezumat este aici redundanta - despre placerea lecturii, mai mult chiar decit despre placerea de a scrie. Scrisul te face vulnerabil si te atrage spre placeri interzise al caror salas nu credeai ca poti sa fii. In plus, cu timpul, el devine nesigur."
8 iunie 2007, România literară - Tudorel Urian
"Sapunul lui Leopold Bloom este un roman fundamental in bibliografia acestei autoare greu de clasat. El contine toate cheile de lectura menite sa duca la o buna intelegere a prozei sale din ultimii ani. Pentru ca, desi a cistigat enorm la nivelul rafinamentului stilistic, proza Norai Iuga mizeaza inca pe revelatiile anuntate de acest roman de debut."
21-27 iunie 2007, Observator cultural - Ana-Maria Popescu
"Acest Sapun al lui Leopold Bloom, venit din proza lui Joyce, alunecos, fara forma ferma, doar cu miros, cam ca si romanul in sine, se constituie ca element in simbolic, care reuneste tot ce e amestecat in textul Norei Iuga. E un text sincer, autentic, necautat, minutios uneori si cu putina ideologie pe alocuri (dialogul dintre poeta si scriitor, unde nu e clara relatia celor doi, ci mai degraba conteaza doar jocul de idei), realist, dar si cu alunecari intr-un vag suprarealism, produs al unei hipersensibilitati necenzurate, cu incheiere intr-un vag existentialism («dar de ce se aprinde lumina, de ce curge apa, de ce mincam, de ce gindim?»"
Mircea Cărtărescu
"Nora Iuga e un exemplu rar si fericit de autor care scrie din ce in ce mai bine, care si-a cistigat greu, dar temeinic reputatia literara. Sapunul lui Leopold Bloom mi-a atras atentia prin ceea ce avea sa ramina caracteristica prozei autoarei: caracterul deschis, de o sinceritate frapanta, al textului, minutia joyceana a descrierilor, stilul intuitiv, necautat, departe de orice teatralitate a efectelor stilistice.” 

Opinia cititorilor