TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

cîinele ud e o salcie

Nora Iuga
 Volumul Norei Iuga este scris cu creioane albe, la Viena, în primăvara anului trecut. Doar inițiații îl pot ciți, doar cei ce o...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-23-3012-8
EAN-16: 978973233012
Dimensiuni: 13,5x22 cm
Tip copertă: Paperback

MAI MULTE DESPRE CARTE

 Volumul Norei Iuga este scris cu creioane albe, la Viena, în primăvara anului trecut. Doar inițiații îl pot ciți, doar cei ce o iubesc și o admiră, doar cititorii autentici de poezie. Câinele ud e o sălcie e cheia dragostei și a urii pentru aproape și strigătul de ajutor al poemului rămas singur. 

Data apariției: 2013
Pagini: 72
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, poezie contemporană, dragoste, ură
  • Nora Iuga Nora Iuga - Autor
    Nora Iuga s-a născut la Bucureşti. A absolvit Facultatea de Filologie, secţia Germanistică (1948). Scriitoare liber-profesionistă şi traducătoare. Volume de poezii, printre care: Vina nu e a mea, Opinii despre durere, Inima ca un pumn de boxeur, Piaţa cerului,...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Nora Iuga
"Radacinile mele de poet s-au nascut in spatiul acela, unde traiam inchisa, de fapt, in manastire, unde aveam profesoare-maici germane si unde, la subsol, se intindeau cata-combe care mi se pareau nesfirsite, unde, in nise sapate in pereti, erau ingropate maicile raposate si unde era vesnic intuneric, incit trebuia sa umblam cu luminari aprinse. E de inteles, cred, ca acolo s-a nascut in mine acea poezie formata dintr-o cumplita frica si, in acelasi timp, dintr-o irezistibila propensiune catre mister. Permanent eram inconjurata de miraculos si, totodata, de frica de necunoscut. De fapt, cred ca, in ce-l priveste pe copilul de atunci, la inceput a fost frica, iar frica a devenit poezie.” 
Radu Vancu
"...e limpede ca n-are dreptate Nora sa spuna ca nu-i cunoastem limba – de vreme ce, dupa cum se vede, cunoastem (si recunoastem, si ne recunoastem in) limba ei, precum si (in) limba celor ce au scris despre scrisul ei, admirindu-l. Pasionatii (si pasionalii) literaturii vorbesc inca toti aceeasi limba...” 

Opinia cititorilor