TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Masa şi Extraterestrul

Nichita Danilov
Colecții/Serii: Fiction LTD
Demonicul, rationalul si irationalul, fantasticul si derizoriul isi dau mina in romanul lui Nichita Danilov, pentru a reconstrui un univers in...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-46-0133-4
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Demonicul, rationalul si irationalul, fantasticul si derizoriul isi dau mina in romanul lui Nichita Danilov, pentru a reconstrui un univers in aparenta extrem de logic, unde orice adevar devine posibil. Ca, de altfel, si reversul sau. Extraterestrul, coborit din lumea esentelor sau a „alcoolurilor pure“, cum spune el, in realitatea bruta, bintuita inca de fantasmele totalitarismului, apare in ochii Masei ca un fel de umbra a lui Anticrist, daca nu chiar ca Anticristul insusi. Babulea Tatina, Ippolit Subotin, ca un fel de duhuri sau zei nebuni ai locului, Gligori, batrina Bertha, Fevronia si Nicanor, precum si citeva animale fabuloase precum Evlampia, „ghiesa“, Increatul si cei doisprezece sobolanasi ai sai imbracati in haine de apostoli constituie o parte din galeria personajelor care umplu cu umor, ironie si absurd acest roman care se citeste pe nerasuflate.

Data apariției: 2005
Editura: Polirom
Pagini: 264
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, beletristică, anticrist, fantastic, derizoriu, iraţional, demonic, apostoli
  • Nichita Danilov - Autor
    Nichita Danilov (n. 7 aprilie 1952, Musenita Climauti, Suceava) este absolvent al Facultatii de Stiinte Economice si al Scolii Postliceale de Arhitectura, Iasi. Debut in presa in anul 1979 in paginile revistei Dialog. Debut editorial in anul 1980 cu volumul de poeme Fintini carteziene, Editura Junimea, (volum distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor). Semneaza alte sase carti de poezie: Cimp negru (Cartea Romaneasca, 1982); Arlechini la...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

8 martie 2006, Academia Caţavencu - Ştefan Agopian
"Un roman iesit din Gogol si Bulgakov, cum s-a mai spus, dar care, dincolo de aceste trimiteri, poarta marca inconfundabila a poetului Danilov."
4 august 2006, România literară - Ioan Holban
"Planurile romanului – complexe, complicate, intersectindu-se, crescind unul din celalalt, ca intr-o alta geneza reciproca – sint realul si fantasmagoricul. In real se afla lumea Masei, o femeie dintr-un sat bucovinean, vaduva, s-ar parea, parasita, oricum, de un sot, Onisei, refugiat din al Doilea Razboi Mondial, pripasit prin partea locului; Masa are o bunica oarecum «aiurita», care nu intelege nimic din ceea ce se intimpla «dupa revolutie», traieste in satul Brodina, primeste in vizita pe Extraterestru, un personaj care poate fi diavolul insusi, dar el se schimba, se face de-al locului, apoi se transfera in textele sfinte – e poate chiar «diavolul de amiaza», cum spune Sfintul Vasile cel Mare."

Opinia cititorilor