TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Un loc bun să te sinucizi

Mircea Săndulescu
Colecții/Serii: Biblioteca românească
Haralambie Roşu are acum şaptezeci de ani. Înainte de 1989 a fost mâna dreaptă a „secretarului cu cultură din CC al PCR”,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-47-0259-6
Dimensiuni: 14x20 cm
Tip copertă: Paperback

Un loc bun să te sinucizi

MAI MULTE DESPRE CARTE

Haralambie Roşu are acum şaptezeci de ani. Înainte de 1989 a fost mâna dreaptă a „secretarului cu cultură din CC al PCR”, personajul care avea să fie supranumit Dumnezeu (aluzia e transparentă). Prin urmare, Haralambie Roşu a fost ideolog şi se număra printre puţinii pe care un eventual proces al comunismului îi înspăimânta. Aşa că hotărăşte să se sinucidă. De la gestul fatal îl salvează Stela Omăt, stripteuză într-un cazino din Bucureşti, jună tomnatică, dar experimentată, a cărei brumă de cultură îl seduce definitiv pe fostul aparatcik.

Numai că scenariul amorului lor copt se complică de la început. Îi uneşte taina unui accident auto, în care ea a omorât din neatenţie un om şi el – singurul martor – a muşamalizat situaţia. Stela îl şantajează în mod cinic, reamintindu-i mereu vina de a nu-l fi ajutat, la un moment dat, pe Alu Măr, poet încăput pe mână Securităţii, pentru ca propria ei vină să fie estompată. Haralambie marşează fiindcă e un naiv, pe care virilitatea retrezită la senectute îl va aduce la moarte.

Autor: Mircea Săndulescu
Data apariției: 2007
Editura: Paralela 45
Pagini: 482
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
fictiune, casino, stripteuză, amor, omor, poet, securitate

Opinia cititorilor