TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Dicționar onomastic

Mircea Horia Simionescu
Editia a III-a, definitiva, intregita cu volumul Jumatate plus unu si o prefata a autorului Dictionarul onomastic nu este in primul rand o opera de...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-50-1902-0
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

Dicționar onomastic

MAI MULTE DESPRE CARTE

Editia a III-a, definitiva, intregita cu volumul Jumatate plus unu si o prefata a autorului

Dictionarul onomastic nu este in primul rand o opera de reflectie morala, ci una de reflectie estetica. Este in fond cel mai original metaroman pe care-l cunosc: un roman al numelor proprii, care sunt adevaratele lui personaje. In loc ca numele sa fie determinat de catre conditia sociala si individuala a celui care-l poarta (in felul legaturii observate la Caragiale de catre Ibraileanu, intr-un eseu stralucitor prin inventivitate), in Dictionar onomastica este in sine creatoare, nascand indivizi "reali", printr-un joc al imaginatiei din care aleatoriul nu lipseste.

...Nu lucrurile poarta nume, numele poarta lucrurile. Suntem in apropierea centrului vital al literaturii ca aventura a cuvantului. (N. Manolescu, Arca lui Noe, vol. III)

Data apariției: 2008
Editura: Humanitas
Pagini: 656
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură contemporană românească, ediție definitivă, estetică, nume proprii, onomastică, limbaj, inventivitate
  • Mircea Horia Simionescu - Autor
    Scriitorul Mircea Horia Simionescu s-a născut („mirat", cum îi place să spună) la 23 ianuarie 1928, la Târgovişte, într-o familie descinzând din ramura Brătienilor argeşeni (bunica paternă, fiică a lui Ion Brãtianu) şi din aceea, bucureşteană, a Căciuleştilor, cu întinse ramificaţii în burghezia furnizoare de nume ilustre în medicină, armată, finanţe, drept. Tatăl, Stelian, „bun în...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Ovid. S. Crohmălniceanu
”...Cartea plesneste de inventie: biografii concentrate in cateva randuri, humor urmuzian, caracterologie, reflectii ascutite eseistice asupra vietii sociale, contemporane, artei si farselor istoriei, romane reduse la o fantastica scurtime...”

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus