TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Se înnoptează. Se lasă ceaţă

Mihai Zamfir
Colecții/Serii: Fiction LTD
Mihai Zamfir adopta tehnica epistolara pentru a „povesti” o iubire iesita din comun, pe cit de atragatoare, pe atit de surprinzatoare....
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-46-0320-5
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Mihai Zamfir adopta tehnica epistolara pentru a „povesti” o iubire iesita din comun, pe cit de atragatoare, pe atit de surprinzatoare. Toata naratiunea se desfasoara in corespondenta dintre cei doi protagonisti, Petru Cosmovici si Isabel Nogueira, care s-au cunoscut pe vremea facultatii, iar dupa ani, au reluat legatura, exclusiv prin corespondenta. Gradat, autorul ne introduce in aceasta atmosfera, ne face partasi la dezvoltarea unei relatii pe care n-o putem banui de altceva decit de puritate, ne transforma, cu alte cuvinte, in postasii curiosi ai acestui schimb epistolar, pe o ruta care se rupe de banalitate si ne tine permanent treaza dorinta de a afla cit mai multe despre iubirea lor.

Data apariției: 2006
Editura: Polirom
Pagini: 264
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, beletristică, tehnică epistolară, iubire
  • Mihai Zamfir Mihai Zamfir - Autor
    Mihai Zamfir este absolvent al Facultății de Filologie a Universității din București, promoția 1962, secția română-portugheză. A fost discipolul profesorului Tudor Vianu, în studenție participând la ședințele Cercului de stilistică,...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

februarie 2007, Dilemateca - Sanda Cordoş
"Fluenta, precum si calitatea literara a romanului, sint intretinute, de altfel, si prin tipurile psihologice bine conturate (a caror intimitate se dezvaluie pregnant, desi trecuta printr-o retea de filtre), prin stapinirea unor limbaje diferite (si, astfel, verosimile), prin dimensiunea livresca bine controlata si camuflata, prin inteligenta narativa. Intrebuintind vechea (si mereu incitanta) conventie epsitolara, Mihai Zamfir da in Se innopteaza. Se lasa ceata un frumos roman de dragoste, in fundalul caruia se aud, estompat, dar distinct, vocea fragilitatii si cea a zadarniciei."
8 mai 2009, România literară - Dana Pîrvan Jenaru
"Scrisorile compun un roman sobru, amestecul bine dozat de psihologic si social ferindu-l de excese, un roman ce pune problema autofictiunii si a autenticitatii, a relativizarii caracteristice stilului epistolar, in conditiile in care niciodata cel ce este nu e identic cu cel ce o spune si orice rememorare presupune distantare fata de evenimente si, implicit, infidelitate. Scriitura propune primatul subiectivitatii ca marca a sinceritatii, prin eliminarea autorului omniprezent, insa scriitorul recurge la un artificiu de factura postmoderna, scrisorile fiind comentate de-a lungul romanului de un cuplu (al carui limbaj colocvial face nota discordanta cu tonul grav al scrisorilor) ce isi asuma sarcina de a ordona si de a traduce respectivele epistole cu scopul de a le da forma unui roman, un roman ce nu se scrie, ci se transcrie."

Opinia cititorilor