TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Povestiri mortale

Mihai Găinuşă
Povestirile lui Mihai Gainusa contureaza un prozator care si-a gasit mijloace proprii de exprimare literara si pentru care ludicul, ironia si umorul...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1419-6
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

MAI MULTE DESPRE CARTE

Povestirile lui Mihai Gainusa contureaza un prozator care si-a gasit mijloace proprii de exprimare literara si pentru care ludicul, ironia si umorul de buna calitate constituie ingrediente absolut necesare. Desi tonul jucaus al corealizatorului Cronicii Circotasilor nu se dilueaza de-a lungul lecturii, miza este, nu rareori, una serioasa, iar autorul e atent si la efecte stilistice care sa o accentueze. Dincolo de toate insa, fiecare povestire cuprinsa in volum are o morala care se aplica nu doar spatiului romanesc, ca in cartile anterioare, ci este universal valabila. In Povestiri mortale, Mihai Gainusa nu propune o comedie sociala, ci se axeaza pe comedia umana in general, vazuta din perspectiva unui „circotas” cu privire si talent de prozator.

Data apariției: 2009
Editura: Polirom
Pagini: 200
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
Literatura romana
  • Mihai Găinuşă - Autor
    Mihai Găinuşă (n. 6 noiembrie 1970, Sibiu), absolvent al Şcolii Superioare de Jurnalism şi bursier media la Strasbourg şi Paris, este cunoscut atât prin show-ul de divertisment Cronica Cârcotaşilor de la Prima TV, cât şi prin contribuţiile radiofonice de la Radio 21 şi apoi Kiss FM, toate realizate împreună cu Şerban Huidu. În ultimii ani, dincolo de activitatea sa media, Mihai Găinuşă s-a remarcat şi ca autor de...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

septembrie 2009, Dilemateca - Claudiu Constantinescu
"Citite chiar si pe 15 septembrie, va vor face sa va simtiti intr-o vacanta inspirata. Ce-i drept, se cam moare aici – dar se moare cu stil (varii stiluri), cu schepsis, cu mister uneori si intotdeauna cu un umor larg inconjurator. Puteti da „vina” linistiti pe imaginatia in cascada a autorului si pe savuroasele jocuri de scriitura, ca nu gresiti"
iunie 2009, Unica - Luisa Neag
"Am citit un pic din noua carte a lui Mihai Gainusa, cit sa-mi dau seama ca e vorba despre literatura. Cum, nu critica pe nimeni? Ei bine, nu. Pentru prima oara in viata lui, face literatura de placere. Practic – asa cum o spune si el – intr-o lume in care iti dai seama ca nu poti sa schimbi nimic, iti ramane doar voluptatea de a-ti ucide personajele..."
Mihai Găinuşă în interviu cu Eugen Istodor, 27 aprilie 2009, Cotidianul - Mihai Găinuşă
"Fiecare autor are propria reteta de viata a personajului. Poate sa fie viata haios-nepasatoare a soldatului Svejk. Poate fi viata subteran-razbunatoare a lui Edmont Dantes, contele de Monte Cristo. Poate exista trimisa lui Dumnezeu pe pamint, Mother Abagail din Apocalipsa lui King. Sau viata taraneasca-nomada a lui Tom, din Fructele miniei, de Steinbeck. Sau, de ce nu, prostia-smechera a primarului Marean din romanul Fara cap si fara coada."
Tudor Octavian
"Remarcabila e siguranta cu care Mihai Gainusa face relatia dintre umorul primar, bazat pe jargon si dictionar etnic, si umorul referential.” 

Opinia cititorilor