TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Turma păstorului mut PO-MAO-TURMPM-16-N-001
Turma păstorului mut
Vezi
galerie

Turma păstorului mut

de Marius Oprea

Titlu apărut în colecția Fiction LTD la Polirom

Id: #246781

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Autofictiune al cărei personaj central este chiar Marius Oprea, romanul prezintă un „oras al nebunilor” într-o lume a nebunilor, cu eroi dintre cei mai stranii, în special nebuni, dar și personaje cunoscute, precum preotul Corogeanu din Tanacu. Nu lipsesc nici figurile de politicieni, mereu în mijlocul controverselor. Uneori iubiți, alteori contestați, sînt persoane cu o imensă notorietate, care de multe ori se întoarce împotrivă lor. Iar locuitorii „orasului nebunilor” pregătesc o preluare a puterii și înființarea unui nou stat. Cu o doză necesară de ironie, un adaos de realitate cotidiană și mult umor, Turma păstorului mut schițează tabloul unei lumi în aparentă normale, însă populată de idei și scene dintre cele mai absurde. O lume pe care mulți dintre noi o recunoaștem din viața de zi cu zi, care uneori ne înfurie, alteori ne distrează, dar care rămîne mereu aceeași.  

extinde
 

Detalii produs

Autor: Marius Oprea

Data apariției: noiembrie 2016

ISBN: 978-973-46-4969-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 328

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Opinii editoriale

„Prin acest roman, romancierul Marius Oprea se ia la trîntă cu istoricul Marius Oprea. Lupta n-are un învingător, deși tare mă tem că romancierul e mai iertător decît istoricul. Mai «de gasca». Mai simțitor. Mai de-ai noștri, cu bune și cu rele. Marius Oprea a fost, la bază, poet. De-un leat cu alte vlăstare viguroase, Simona Popescu, Caius Dobrescu și Andrei Bodiu, vegheate părintește de Gheorghe Crăciun și de Alexandru Mușina. Acum își caută axa lumii, găsind-o la Spitalul Socola din Iași, și pe rămurelele ei a pus povești. Întortocheate. Fascinante. Macabre. Sumbre. Amuzante. Purificatoare. Eliberatoare.” 

Ovidiu Simonca

„In cartea lui Marius Oprea, orice imagine vizuală e trecută prin filtrul gîndului: «puii de vrabie vor zbură peste aceeași iarbă, cu ochii ațintiți peste alte intimplari». Sau, din nou, obsesia timpului: «M-am îndepărtat de marginea ușii, mergînd cu spatele; de parcă fusesem martor la ceva ce nu trebuia să văd. Ar fi trebuit să merg cu spatele pînă la capătul lumii». Reflecții de poet sau de filosof te surprind la tot pasul. Un român de excepție, greu de încadrat în proză noastră actuală, care nu prea se încumeta să exploreze adîncurile... Iată un extras dintr-o scrisoare trimisă din «iad»: «Nu vreau să-mi pierd speranța, dar generațiile viitoare, cînd vor cîți istoria adevărată a suferințelor acestui neam, nu vor putea crede ceea ce a fost». Și din sală de festivități a spitalului de nebuni se auzea un strigăt, repetat pe mai multe voci: Trăiască Republică Liberă Socola!” 

Noră Iuga
Marius Oprea
Marius Oprea
Autor

Marius Oprea s-a născut în 1964, la Târgoviște. A studiat istoria la Universitat...

vezi autor