TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Intermezzo. Aurora

Marin Mincu
Colecții/Serii: Fiction LTD
Aparut pentru prima oara in 1984 (reeditat in 1989 si 1997), romanul Intermezzo este considerat cea mai importanta scriere beletristica a autorului....
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0513-2
EAN-16: 978973460513
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Hardcover

MAI MULTE DESPRE CARTE

Aparut pentru prima oara in 1984 (reeditat in 1989 si 1997), romanul Intermezzo este considerat cea mai importanta scriere beletristica a autorului. Este un roman experimentalist, cu diverse inserturi realiste, compus din fragmente succesive. Accentul nu se pune pe intriga sau personaje, ci, asemenea altor romane postmoderne romanesti, pe introspectie si conceptualizare. Sint folosite diverse tehnici, introducindu-se pe parcurs fragmente de jurnal ale eroului principal, jocuri textualiste etc. A fost numit de critica literara drept unul dintre cele mai importante romane romanesti ale anilor ’80.

Autor: Marin Mincu
Postfaţator: Bogdan-Alexandru Stănescu
Data apariției: 2007
Editura: Polirom
Pagini: 464
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, roman experimentalist, postmodern, introspecţie, jocuri textualiste
 • Bogdan-Alexandru Stănescu
  Postfaţator
  Marin Mincu - Autor
  Marin Mincu (n. 1944, Slatina) este poet, prozator, eseist si critic literar. A publicat peste 40 de volume in Romania si 20 de volume in Italia. A fost profesor titular la universitatile din Torino, Milano si Florenta intre 1974 si 1994. S-a ocupat de semiotica, avangarda si experimentalism, publicind Avangarda literara romaneasca (1983) si Experimentalismul poetic romanesc(2006). Este considerat promotorul textualismului, implicindu-se...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Marin Mincu
  Autor
  Bogdan-Alexandru Stănescu - Postfaţator
  Bogdan-Alexandru Stănescu (n. 1979) a lucrat ca junior editor la Ziarul de duminica, incepind cu anul 2000. Din acelasi an a devenit redactor si cronicar literar principal al revistei Luceafarul. A publicat cronici literare, neintrerupt, in cele mai importante reviste culturale. De asemenea, a publicat poezie, proza si eseu in Adevarul literar si artistic, Luceafarul si Ziua literara. Din 2004 a devenit producator executiv al emisiunii Parte de carte realizate de...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

mai 2007, Apostrof - Ştefan Borbely
"Anuntind o noua sensibilitate culturala, al carei timp nu venise inca, la noi, la data aparitiei romanului, Intermezzo relateaza, in esenta, o criza a individuatiei."
8-14 septembrie 2007, Suplimentul de cultură - Bogdan-Alexandru Stănescu
"Avem de-a face in Intermezzo cu un duel agonic intre doua monstruozitati, cea a femeii si cea a barbatului; prima este devenire, se construieste in contact cu alteritatea – mai precis, cu barbatii –, a doua se prezinta a fi matura din fasa, este de natura patologica, consecventa cu sine, in sensul seducatorului kierkegaardian, cel pentru care seductia este pur act autotelic: «Nu imi face placere, dar o posed din orgoliu; in geamatul ei fericit e atita candoare, atita viata, ca stau la pinda cu toate simturile mele sa prind cit mai mult din secretele fiintei ei ce susura, susulta, soptesc, se zbenguie, se joaca, se alinta, libere numai in act. Placerea mea maxima este sa asist la placerea ei, sa simt resortul intim ce o face sa se zguduie convulsiv ca si cum ar fi prinsa de ceva nepamintean si in aceasta ipostaza devin mai puternic, imi descopar o forta, o energie de stapin absolut. Sint Dumnezeu in negativ»."
7 august 2008, Observator Cultural - Antonio Patras
"Intr-adevar, febrilul sondaj autoscopic, preocuparea exclusiva pentru modelarea unei imagini cit mai convenabile despre sine, egoismul atroce, complexul de superioritate, gelozia, obsesia instrainarii si inca multe altele apropie pe eroul din Intermezzo I (un student inteligent si dornic de afirmare) de personajele lui Camil Petrescu, Eliade sau Holban."
1 august 2007, Adevărul literar şi artistic - Bogdan Creţu
"Publicat in 1984, primul volum din romanul [[Intermezzo]] (reeditat anul acesta la editura Polirom) se inscria intr-un program critic bine articulat, prin care Marin Mincu se situa in avangarda receptarii noii generatii optzeciste, pe care a acreditat-o descoperindu-i filiere textualiste si textualizante. Debutul in proza al impetuosului critic-poet avea sa marcheze o data in literatura postbelica, dind startul unui nou mod de a concepe romanul, eliberat de vasalitatea fata de real. Nu intimplator, incepind cu jumatatea deceniului noua, optzecistii insisi incep sa scrie similar, autoreflexiv, e drept, mai ales pe spatii restrinse; proza lor este oricum, numai mimetica nu. In pofida unor ulterioare confruntari legate de intiietate, datele istoriei literare ne obliga sa ii acordam premisa de pionierat lui Marin Mincu."
Bogdan-Alexandru Stănescu
"Avem de-a face in Intermezzo cu un duel agonic intre doua monstruozitati, cea a femeii si cea a barbatului; prima este devenire, se construieste in contact cu alteritatea – mai precis, cu barbatii –, a doua se prezinta a fi matura din fasa, este de natura patologica, consecventa cu sine, in sensul seducatorului kierkegaardian, cel pentru care seductia este pur act autotelic.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus