TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Halterofilul din Vitan

Maria Manolescu
Colecții/Serii: Ego. Proză
Romanul de debut al Mariei Manolescu exceleaza prin scriitura, prin crearea unei atmosfere de periferie surprinzator de bine conturata. Personajele...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-46-0336-1
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Romanul de debut al Mariei Manolescu exceleaza prin scriitura, prin crearea unei atmosfere de periferie surprinzator de bine conturata. Personajele pitoresti – femei care viseaza cariere de stripteuse sau fosti muncitori deveniti proprietari de baruri –, precum si situatiile suprarealiste create de autoare aduc cartii o doza consistenta de umor fin, ironie. Dincolo de stratul de suprafata, exista un fond moralist, un fond in care se tese o metafizica a textului si in care descoperim acele „iluzii” prin intermediul carora o carte isi construieste atuurile pentru a se intipari in memoria noastra

Autor: Maria Manolescu
Traducător: Luminiţa Marcu
Data apariției: 2006
Editura: Polirom
Pagini: 192
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, beletristică, periferie. personaje pitoreşti, stripteuse, situaţii suprarealiste, ironie
 • Luminiţa Marcu
  Traducător
  Maria Manolescu - Autor
  Maria Manolescu (n. 1980) a absolvit Facultatea de Comunicare si Relatii Publice, sectia Mass-media si Publicitate, SNSPA, Bucuresti, 2003. Este masteranda in playwriting la UNATC si a lucrat in calitate de copywriter la McCann Erickson intre 2003 si 2005. Se numara printre cistigatorii concursului de dramaturgie dramAcum3 (2006), cu piesa With a little help from my friends. Romanul Halterofilul din Vitan reprezinta debutul editorial al autoarei.
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Maria Manolescu
  Autor
  Luminiţa Marcu - Traducător
  Luminiţa Marcu (n. 1977) este asistent la Facultatea de Litere, Universitatea Bucuresti, unde preda literatura romana contemporana. Este doctorand in acelasi domeniu, cu o teza despre romanul romanesc in perioada comunista. Analist cultural, critic literar si colaborator permanent la diverse publicatii culturale.
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

noiembrie 2006, Cuvântul - Alex Goldiş
"O spun cu toata convingerea, Maria Manolescu este, la prima ei carte, o prozatoare adevarata, despre care vom mai auzi cu siguranta."
Omul care aduce cartea”, 27 octombrie 2006, PRO TV - Dan C. Mihăilescu
"Aceasta este lumea mimetica, joasa, dar caricaturizata nu cu ochiul lui Lucian Pintilie, rau si fara sansa, ci cu ochiul lui Nae Caranfil si cu ochiul lui Daneliuc, din timp in timp."
25 septembrie 2007, Bucureştiul Cultural - Bianca Burţa-Cernat
"Atuul principal al Mariei Manolescu este abilitatea de a construi o actiune si de a o dramatiza. Autoarea se pricepe sa scoata aproape din nimic o poveste. In loc sa se risipeasca, asemenea unor congeneri, in descriptii subiective, in confesiuni si reflectii despre lume si viata, ea imagineaza un conflict, aduna laolalta niste personaje verosimile si cu statut autonom in raport cu eul auctorial, lasindu-le pur si simplu sa se desfasoare, fara a recurge la comentarii redundante. Maria Manolescu exerseaza cu succes tehnica prozei obiective."

Opinia cititorilor