TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Stoc furnizor
PREȚ: 4,47 lei
-7%4,81 lei
Disponibilitate: Stoc furnizor
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 06.03.2017
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Cu puţin timp înaintea coborîrii extratereştrilor printre noi

Lucian Dan Teodorovici
Stoc furnizor
PREȚ: 4,47 lei
-7%4,81 lei
Disponibilitate: Stoc furnizor
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 06.03.2017
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
Colecții/Serii: Ego. Proză
Romanul are drept tema centrala ironia: fata de romanul clasic, fata de temele lui majore, fata de literatura, in general. Protagonistul, un tinar...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-46-0103-2
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Romanul are drept tema centrala ironia: fata de romanul clasic, fata de temele lui majore, fata de literatura, in general. Protagonistul, un tinar mereu in cautarea nefericirii, pentru a gasi motivatia autocompatimirii, este prins in diverse situatii ce penduleaza intre comic si tragic, trecind prin grotesc, iar personajele care-l secondeaza ascund povesti asemenea. Rezultatul e o carte ce se citeste dintr-o suflare – o proza despre voluptatea ratarii si despre comedia suferintei.

Autor: Lucian Dan Teodorovici
Prefaţator: Daniel Cristea-Enache
Data apariției: 2005
Editura: Polirom
Pagini: 208
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură românaă, beletristică, ironie, căutarea nefericirii, autocompătimire
 • Daniel Cristea-Enache
  Prefaţator
  Lucian Dan Teodorovici - Autor
  Lucian Dan Teodorovici (n. 17 iunie 1975, Radauti) este coordonator al colectiei „Ego. Proza” a Editurii Polirom si senior editor al saptaminalului Suplimentul de cultura. Intre 2002 si 2006 a fost redactor-sef al Editurii Polirom. A colaborat cu proza, teatru si articole la diverse publicatii din tara si strainatate. Este autor sau coautor al unor scenarii de film si televiziune. Volume publicate: Cu putin timp inaintea coboririi extraterestrilor...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Lucian Dan Teodorovici
  Autor
  Daniel Cristea-Enache Daniel Cristea-Enache - Prefaţator
  Daniel Cristea-Enache, conferentiar universitar la Facultatea de Litere, Universitatea din Bucuresti, consilier la Editura Polirom (pentru care coordoneaza colectia „Opere”) si cronicar literar la revista Observator Cultural. Volume...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

ianuarie 2008, Noua literatură - Lucian Dan Teodorovici
"Am ales sa scriu la persoana intii din doua motive: in primul rind, pentru ca in felul asta, atunci cind scriu, ma simt mai apropiat, datorita unor mecanisme mentale pe care probabil un psiholog le-ar putea explica mai bine, de personajul meu narator. In al doilea rind, pentru ca am senzatia ca in felul asta ii ofer cititorului un plus de intimitate: nu doar «vede» povestea, ci o traieste direct, intrind in lumea cartii prin simturile naratorului."
8 decembrie 2005, Ziua - Doina Rusti
"Lucian Dan Teodorovici scrie bine, cu implicare afectiva, traind prin actiunile personajului. Scrie cu dragoste. De aici si impresia imediata ca romanul constituie doar povestea unui «loser» haios. Aceasta nu este insa decit fatada unei tristeti profunde si a debusolarii care stapineste aproape integral generatia dintre istorii, din care autorul insusi face parte."
27 iulie 2006, Cultura - Andrei Terian
"Personajul lui Teodorovici nu traieste pentru ca nu poate trai. Cel putin, nu live, de vreme ce adevaratele puncte de criza sint resimtite de protagonist cu o placiditate absoluta; in schimb, experientele imaginare (amintiri si reverii) sint consumate cu o frenezie cvasi-patologica. Nu e niciun paradox aici: constiinta personajului e imuna la prezent tocmai pentru ca spatiul sau a devenit un cimp de lupta intre trecut si viitor. Eroul, un original «om fara insusiri», suporta impasibil socurile existentei deoarece adevaratul sau capital afectiv se afla concentrat in seifuri indepartate: inghite rusinea si infidelitatile curente, dar se infioara amintindu-si de bataile primite in copilarie sau se extaziaza la gindul fericirii casnice. Mai mult, transferul imaginar e atit de puternic, incit ajunge sa domine prezentul: cum altfel sa ne explicam ca, aflat in fata unei fete goale, ipochimenul se apuca sa-si faca cruce, amintindu-si de momentele copilariei in care saruta icoanele?"
18 martie 2006, Ziua - Cătălin Sturza
"Talentul lui Teodorovici este acela de a-si construi povestirea din locuri comune (iubiri nefericite, banalitati despre Dumnezeu, glume si intimplari studentesti, batutul cimpilor pe marginea uriteniei lumii), fara a se praji cu firele de inalta tensiune ale ridicolului. In spatele inocentei personajului se ascund inteligenta si bunul-simt al autorului, care dovedeste, din nou, ca dispune de un remarcabil instinct literar."
Daniel Cristea-Enache
"In romanul de fata avem chiar o fina parodie a modelului underground, o satira din interiorul realist al lumii studentesti, cu rasfringerea eroului «damnat» in oglinda propriului ridicol. Am scris cu reala placere despre prima editie a acestei carti ce reprezenta debutul editorial al lui Lucian Dan Teodorovici. Acum, el revine cu o versiune revazuta si consistent adaugita, cu acelasi titlu simpatic-extravagant (specialitatea autorului) si cu fragmente narative explicind si mai bine structura psihologica si motivatiile protagonistului.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus