TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Circul nostru vă prezintă:

Lucian Dan Teodorovici
Colecții/Serii: Ego. Proză
ISBN: 978-973-46-0821-8
EAN-16: 978973460821
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Hardcover

MAI MULTE DESPRE CARTE

Data apariției: 2007
Editura: Polirom
Pagini: 216
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, absurd, umor, femei epileptice, loseri, burlesc, existenţialism parodiat, eşec, ratare
  • Lucian Dan Teodorovici - Autor
    Lucian Dan Teodorovici (n. 17 iunie 1975, Radauti) este coordonator al colectiei „Ego. Proza” a Editurii Polirom si senior editor al saptaminalului Suplimentul de cultura. Intre 2002 si 2006 a fost redactor-sef al Editurii Polirom. A colaborat cu proza, teatru si articole la diverse publicatii din tara si strainatate. Este autor sau coautor al unor scenarii de film si televiziune. Volume publicate: Cu putin timp inaintea coboririi extraterestrilor...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

8-14 martie 2008, Suplimentul de cultură - Doris Mironescu
"In romanul foarte bine scris al lui Teodorovici (aici, unanimitatea exegetilor a avut dreptate), limbajul este vehiculul nebuniei, al absurdului si lehamitei. Personajele nu dialogheaza niciodata adecvat cu situatia data, reusind sa compromita momente critice cum este sinuciderea si afectind gravitatea atunci cind sint surprinse dezbracate in sufragerie. Se intelege de aici ca fundamentala lor nepotrivire in lume tine de un program existential si de o poetica auctoriala. Ei sint profesionisti ai ratarii, chiar daca se dovedesc ageamii cind e vorba de o sinucidere ca la carte. Dupa cum si autorul se plaseaza voluntar, prin seriozitatea umorului sau metafizic, in rasparul unei literaturi vesele, cu preocupari etice si sociale, de comentariu national cu morala la urma."
6 aprilie 2008, Observator Cultural - Adina Diniţoiu
"Apreciez cu deosebire naratiunea sobra, precisa, carnavalescul deloc exploziv, ci mai degraba tinut sub control de o nelinistitoare ambiguitate, de un substrat grav, chiar religios. Acesta din urma e un element care il apropie cumva de Trimisul nostru special al lui Florin Lazarescu. Exista in Circul nostru va prezinta: citeva pagini bune de discutii cu teologul despre «calitatile» lui Dumnezeu si despre gratuitatea sinuciderii ca «act artistic», exista vechea reprezentare a unui Dumnezeu abstras din lume si «privitor ca la teatru», lasindu-si creatia libera sa gesticuleze buf pe arena de circ..."
Şerban Foarţă
"In pofida deriziunii insa, cartea lui Teodorovici e trista, ca existentialismul de circiuma si gang. Tristete amarita si sordida, insidioasa ca o igrasie care-l imbiba, finalmente, pe ipocritul spectator, ce motaie in tihna dulce a unei «bune constiinte»”. 
Dan C. Mihăilescu
"O umanitate dezabuzata, cu insi cretini si femei epileptice care cad in biserica, un peisaj cu loseri jalnici si curve de doi bani, cu blocuri si vecini de un burlesc agresiv, totul adunat in persoana de existentialism parodiat a Naratorului.” 

Opinia cititorilor