TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Ochiul şi pulberea

Liviu Bîrsan
Colecții/Serii: Ego. Proză
Cartea lui Liviu Birsan este un roman-farsa, cu sugestii cinematografice, ceea ce-i confera un ritm alert, care tine treaza atentia cititorului....
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0515-6
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Cartea lui Liviu Birsan este un roman-farsa, cu sugestii cinematografice, ceea ce-i confera un ritm alert, care tine treaza atentia cititorului. Interesul acestuia va fi sporit si de trimiterile la societatea politica actuala, de personajele de un pitoresc extrem, de la „granguri” din Politie si SRI, „masa electorala”, analisti politici pina la candidati la Presedintie sau chiar presedintele in exercitiu, toti sub nume fictive, dar caricaturizind personaje usor de recunoscut. Toate construiesc un roman inedit, plin de ironie, dar, inainte de orice, scris cu mult talent si excelent controlat de un autor ce pare foarte stapin pe mijloacele sale artistice inca de la debut.

Autor: Liviu Bîrsan
Prefaţator: Şerban Axinte
Data apariției: 2007
Editura: Polirom
Pagini: 392
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, roman-farsă, beletristică, cinematic, poliţie, sri, analişti politici
 • Şerban Axinte
  Prefaţator
  Liviu Bîrsan - Autor
  Liviu Bârsan (n. 1970, Bucuresti), de profesie inginer, a absolvit Institutul de Constructii din Bucuresti in 1995. In 2006 a publicat in revista Timpul povestirea Trei-patru gloante in regiunea toracica. Romanul Ochiul si pulberea reprezinta debutul sau editorial.
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Liviu Bîrsan
  Autor
  Şerban Axinte - Prefaţator
  Șerban Axinte s-a născut la 27 iulie 1976 la Iași. Este cercetător științific la Institutul de Filologie Română „A. Philippide“ al Academiei Române – Filiala Iași, redactor al publicației cu profil academic Philologica Jassyensia și colaborator la mai multe reviste culturale, printre care Observator cultural, Bucureștiul cultural, Convorbiri literare, Transilvania. A fost secretar general de redacție al revistei culturale...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

iulie 2007, Tomis - Mihaela Stan
"Romanul retine imaginea unei lumi in care copilaria nu mai exista, realitatea este plina de abjectie, iar omul este golit de umanitate. Protagonistul acestui roman nu este neaparat Martzi, un ins mediocru care iese din anonimat printr-un act de cvasiterorism, ci Noi, cei care sintem atrasi de spectacolul, de circul mediatic. Romanul poate fi si o meditatie asupra realitatii romanesti postdecembriste, in care asistam la degradarea si chiar rasturnarea tuturor valorilor si reperelor moral-umane."
26 ianuarie-1 februarie, in Suplimentul de cultură - Bogdan Romaniuc
"Romanul lui Liviu Birsan, la prima vedere unul liniar, are totusi un ritm alert, iar tensiunea creste cu fiecare pagina, ceea ce il face pe cititor sa-l citeasca pina la capat. Iubitorii de circ tv au astfel posibilitatea de a savura o uriasa friptura mediatica, servita pe tava de presa romaneasca ce are un subiect comun: atentatul din America si rapirea candidatului Vernescu. Analisti politici, psihologi, moderatori de televiziune si politicieni comenteaza pe larg cele doua evenimente de maxima importanta. Treptat, Vernescu il depaseste in audienta chiar si pe Ben Laden, devenind capul de afis al tuturor reprezentatiilor date de circul mediatic romanesc."
21 ianuarie 2010, Observator cultural - Bogdan Suceava
"E un roman solid incadrabil in genul fictiunii politice, desi cred ca romanul ar fi putut beneficia de o redactare mai atenta, care ar fi putut imbunatati ritmul naratiunii catre final, unde anumite pasaje fie sunt prea lungi, fie includ unele repetitii. Dar reprezinta un debut literar plin de forta si imaginatie, comparabil cu romanul Dumnezeu binecuvinteaza America al lui Petre Barbu, aparut la Nemira, in 1995, si care a reprezentat, in spatiul literar românesc, prima explorare ampla a imaginarului politic de dupa ’90. Daca ar fi sa ne gindim care este locul cartilor amintite aici in ansamblul literaturii romane, as spune ca ele reprezinta ilustrari ale domeniului de idei discutate in capitolul al VII-lea al sintezei lui Lucian Boia, Pentru o istorie a imaginarului, mai precis acolo unde este vorba despre miturile politice contemporane."

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus