TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Lorgean

Jean-Lorin Sterian
Colecții/Serii: Ego. Proză
Romanul este structurat in trei parti, „8 ore (Maybe someday)”, „Rogvaiv” si „Hotel Errachidia”, fiecare tratind,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0514-9
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Romanul este structurat in trei parti, „8 ore (Maybe someday)”, „Rogvaiv” si „Hotel Errachidia”, fiecare tratind, cu mult umor, pe fondul unor povesti de dragoste, o realitate straina multora, dar atragatoare pentru oricine: lumea presei, care se intersecteaza, de multe ori, cu lumea showbiz-ului. Recunoastem printre personaje atit scriitori, cit si actori sau muzicieni, in scene pitoresti ce contureaza rama tabloului in care se desfasoara povestile amoroase ale personajului narator. Cartea excentricului scriitor Jean-Lorin Sterian acopera o zona rar atinsa in proza postdecembrista, ceea ce adauga talentului sau literar o doza consistenta de savoare, in special prin ineditul povestii.

Autor: Jean-Lorin Sterian
Prefaţator: Doris Mironescu
Data apariției: 2007
Editura: Polirom
Pagini: 296
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, beletristică, umor, poveste de dragoste, lumea presei
  • Jean-Lorin Sterian Jean-Lorin Sterian - Autor
    Jean-Lorin Sterian (n. 5 iunie 1975) este absolvent al Universitatii "Spiru Haret", sectia filosofie-jurnalistica. A scris la revistele Unica, Playboy si Monden si a fost redactor-sef la High-Life. In prezent, editorialist la 24-Fun si scenarist al emisiunii Marca...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

8 martie 2007, Cultura - Alex Goldiş
"Naratorul din Lorgean are exact doza de profunzime necesara unui bun cronicar al actualitatii, cu mici ironii si glumite la moda. Daca jurnalista mondena Carrie Bradshaw din sitcomul Sex and the City si-ar face o operatie de schimbare de sex, probabil ca ea ar arata exact ca personajul principal din fictiunea lui Sterian. Atit pozitia duplicitara, de participant si de cronicar al high-life-ului (ma rog, pastrind proportiile), cit si o inteligenta simpatic-circotasa, putin blazata, le apropie pe cele doua personaje. Lumea private party-urilor si a restaurantelor fancy sau, de cealalta parte, a rockotecilor zgomotoase sau a fastfood-urilor mizere cere initierea intr-un limbaj pe care povestitorul nostru il stapineste cu finete."
25-28 iunie 2007, Cultura - Adrian Jicu
"O carte aspectuoasa, atractiva inca de pe raftul librariei. Personajul-narator traieste o viata mondena intensa, alternind prabusirile sufletesti provocate de atmosfera din redactie cu escapadele sexuale si lansarile de tot soiul. El pluteste intr-un high-life dominat de PR-i, telefoane mobile, sms-uri, mailuri, metrosexuali, jointuri, hostese, party-uri etc. O lume snoaba, dar animata, in care trebuie sa te imbeti bine ca sa fii cool. In care trebuie sa fii oricind gata pentru un sir neintrerupt de destroy-uri. Eroul traieste picareste, experimentind. De la festivaluri gen Sziget, unde fumeaza marijuana, trece firesc la dejunuri somptuoase la Hilton, la prezentari de moda in Office, la o lansare Fiat la World Trade Center si la deschiderea vreunui club pe Magheru."
17 februarie 2007, Gândul - Mihai Iovănel
"Autorul e, pina una-alta, un fost SF-ist care a lucrat la reviste de life-style si la Playboy. Alaptat la sinul acestei experiente, romanul e bine scris si acopera traseul dintre chestii cool si chestii foarte ne-cool, dar care au glamourul si aparentele cool-ului. Mai apare si o secta de ciudate religioase care umbla cu mistria la purtator pentru a-i zidi pe unul si pe altul – dar, la naiba, nu vreau sa va povestesc chiar totul."

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus