TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Eu însumi

Ion Monoran
Colecții/Serii: Poezie
ISBN: 978-973-23-1980-2
EAN-16: 978973231980
Dimensiuni: 13,5x22 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Autor: Ion Monoran
Ediţie îngrijită de: Daniel Vighi, Viorel Marineasa
Data apariției: 2009
Pagini: 176
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, poezie contemporană, poet optzecist, social, politic, revoltă, banat
 • Daniel Vighi
  Ediţie îngrijită de
  Ion Monoran - Autor
  Ion Monoran (1953-1993), unul dintre cei mai reprezentativi poeti optzecisti, a fost declarat Erou al Revolutiei Romane din Timisoara. Poetului-erou, plecat dintre noi prea devreme, colegii din cenaclul Pavel Dan, si buni prieteni, i-au alcatuit o antologie, care cuprinde intreaga sa opera poetica.
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Ion Monoran
  Autor
  Viorel Marineasa
  Ediţie îngrijită de
  Daniel Vighi - Ediţie îngrijită de
  Prozator, de asemenea, eseist si publicist, Daniel Vighi s-a nascut la 9 octombrie 1956 in Lipova (Arad). A absolvit in 1980 Facultatea de Filologie a Universitatii din Timisoara. In decembrie 1989 a participat activ la miscarile de protest de la Timisoara care au declansat revolutia anticomunista. In prezent este conf. dr. la Catedra de literatura romana si comparata a Facultatii de Litere a Universitatii de Vest din Timisoara. Debuteaza in 1985 cu volumul de...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Daniel Vighi
  Ediţie îngrijită de
  Viorel Marineasa - Ediţie îngrijită de
  Prozator, de asemenea, publicist, s-a nascut la 2 septembrie 1944 in satul Tipari, comuna Costei (Timis). In 1968 a absolvit Facultatea de Filologie a Universitatii din Timisoara. In prezent autorul este lector la Facultatea de Litere, Filosofie si Istorie, sectia Jurnalistica, a Universitatii de Vest din Timisoara, redactor la revista "Orizont", Timisoara si consilier editorial la Editura Marineasa. A debutat in 1988, cu romanul "Litera alba". A mai publicat: "In...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Viorel Marineasa
"Intr-o prima faza, pentru Mono, introducerea in poezia americana scrisa de Serge Fauchereau reprezenta un fel de biblie indispensabila oricarui invatacel. Odata a descoperit, la marginala librarie "Atlas" din cartierul Iozefin, vreo 20 de bucati din titlul respectiv, altfel epuizat. Le-a confiscat pe toate, ca apoi sa le dea cu tiriita celor de la care astepta sa devina poeti redutabili."
Marcel Tolcea
"Proaspata de parca s-ar fi odihnit intr-un in folio dintr-un congelator liric, orgolioasa, revoltata, ingenua, sentimentala cu zgircenie in filigran, autentica pana in adincul prepozitiilor fragede, poezia de acum/atunci a lui Ion Monoran mi se pare ca sta in cea mai frumoasa carte a sa."
Daniel Vighi
"Directa, brevilocventa, vitala, nostalgica, sociala, politica in sensul nobil al cuvintului, poezia lui Ion Monoran este una dintre cele mai inchegate tematic si consistente din punct de vedere valoric dintre toate cele ale poetilor proveniti din Banatul literaturii optzeciste."

Opinia cititorilor