TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Derapaj

Ion Manolescu
Colecții/Serii: Fiction LTD
Alexandru Robe are 38 de ani, casa, masina si o iubita pentru care e invidiat. Ziua preda la Literele bucurestene, iar noaptea studiaza mecanica...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-46-0418-X
EAN-16: 973460418
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Hardcover

MAI MULTE DESPRE CARTE

Alexandru Robe are 38 de ani, casa, masina si o iubita pentru care e invidiat. Ziua preda la Literele bucurestene, iar noaptea studiaza mecanica dezastrelor aviatice si sparge computerele vecinilor. O viata perfecta, care se spulbera in clipa cind observa ca, de ani buni, cineva ii umbla prin amintiri, cu scopul de a le vinde pe piata neagra. Ajutat de prieteni (matematicianul Mihnea, graficianul Cezar, avocatul Lupu si, mai ales, experta in arta Maria) si de o scrisoare gasita in dosarul bunicului Vitalian, Robe incepe sa-i caute pe cei care i-au trucat biografia. Detectivistica il va purta prin „epoca Ceausescu” si anul 1918, spre culisele lui Dej si afacerile tranzitiei, in paginile revistei Pif si ale literaturii interbelice, pe strazile Parisului si in cafenelele vieneze. Dar Robe e la rindul lui urmarit de citeva organizatii misterioase (globalmind, Anticarii, Uniunea) si de cel mai mare scriitor roman in viata. Cine este acesta, de ce trebuie rapit si, mai ales, cum va scapa dom’ profesor de traficantii memoriei? Raspunsurile, intr-un roman palpitant despre lumea din jurul nostru.

Premiul special al redactorilor revistei Observator cultural 2007, Premiul pentru proza al revistei Tomis 2007, Premiul „Vladimir Colin” pentru literatura SF 2008

Autor: Ion Manolescu
Prefaţator: Luminiţa Marcu
Data apariției: 2006
Editura: Polirom
Pagini: 648
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, beletristică, profesor la litere, biografie trucată, intriga detectivistică
 • Luminiţa Marcu
  Prefaţator
  Ion Manolescu - Autor
  Prozator, de asemenea, eseist. Ion Manolescu s-a nascut la 15 aprilie 1968 in Bucuresti. A absolvit in 1991 Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti. Este doctor in filologie al aceleiasi universitati (2001). In prezent autorul este lector universitar la Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti. A fost redactor la revista Vineri, supliment cultural al revistei Dilema. In perioada studentiei a frecventat cenaclul Junimea al Universitatii din...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Ion Manolescu
  Autor
  Luminiţa Marcu - Prefaţator
  Luminiţa Marcu (n. 1977) este asistent la Facultatea de Litere, Universitatea Bucuresti, unde preda literatura romana contemporana. Este doctorand in acelasi domeniu, cu o teza despre romanul romanesc in perioada comunista. Analist cultural, critic literar si colaborator permanent la diverse publicatii culturale.
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

iulie 2007, Dilemateca - Codrin Liviu Cuţitaru
"Privit din unghiul «intelectualist», al «ingineriei fictionale», Derapaj ramane un roman incintator, rodul unei imaginatii teribile si al unei eruditii(inclusiv tehnologice) demne de tot respectul. Simplificind lucrurile, povestea foloseste o alegorie de acum clasica: anihilarea autorului de catre propria lui opera. Viata si textul– ca lumi paralele– se intrepatrund in epic, prin falii de jonctiune ce apar-deduc eu– in universurile cerebrale ale scriitorului si, respectiv, ale personajelor lui."
ianuarie 2007, Dilemateca - Lucia Simona Dinescu
"Ion Manolescu stie sa calculeze fiecare impuls pe care il trimite creierului cititorului si sa manevreze algoritmi narativi evolutivi care pre-compun hartile mintale ale acestuia. Acest calcul riguros inseamna o echilibrare si o echilibristica a umorului, sarcasmului, mistificarii si demitizarii. Ca un nanocalculator, romanul isi autogenereaza o retea de semnificatii incepind de la nivelul minuscul al detaliilor. Un roman care are de toate pentru a atrage tipuri diferite de cititori si a-i tine captivi prin tehnica suspansului."
7 decembrie 2006, România literară - Răzvan Mihai Năstase
"Derapaj este o carte pe care cu greu o lasi din mina, a carei tonalitate te va insoti multa vreme dupa ce ii vei fi inchis copertele. Un roman care pare sa inghita totul din jur, sa nu ierte si sa nu lase nimic neschimbat, nezdruncinat din temelii. O carte care incearca sa spele trecutul murdar si cumplit al comunismului (in asta sta de fapt miza...) inlocuindu-l cu un prezent poate tot la fel de murdar dar pe care macar avem optiunea de a-l construi singuri, pe care nu ni-l baga nimeni pe git. Protagonistul romanului derapeaza, nu se mai poate opri, trece de momentul in care nu mai exista cale de intoarcere. Tocmai de aceea ne e atit de simpatic. Si tocmai de aceea nu vrem sa fim ca el."
Omul care aduce cartea”, 7 decembrie 2006, la PRO TV - Dan C. Mihăilescu
"Un roman scris cu o frenezie stilistica si un flux narativ hohotitor. Un roman exceptional, nu ma sfiesc sa o spun, Derapaj, care este pentru toata proza autobiografismului, a egoprozacilor de la noi, cam ce a fost Levantul lui Cartarescu pentru poezia romana, adica o piatra tombala."

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus