TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Jocul de smarald (Top 10+)

Ioan Petru Culianu
Colecții/Serii: Top 10+
Roman politist, magic si esoteric, carte complexa a Renasterii toscane, impletind cunoasterea secolului al XV-lea italian cu legenda, filozofia...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1974-0
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Roman politist, magic si esoteric, carte complexa a Renasterii toscane, impletind cunoasterea secolului al XV-lea italian cu legenda, filozofia protagonistilor cu credintele lor, descrierea practicilor magice, astrologice sau geomantice cu fictiunea, intr-un text incitant, sclipitor si ironic, Jocul de smarald propune o aventura a mintii, dar si a memoriei si a distorsiunilor ei, la fel de palpitanta ca aventurile personajelor – antrenate in teorii conspirationiste si in descifrarea planurilor unor societati secrete perpetuate poate, subteran, pina in zilele noastre.

Ioan Petru Culianu a scris romanul The Emerald Game in limba engleza, in vara-toamna 1987, cu colaborarea lui H.S. Wiesner. Traducerea romaneasca de fata s‑a facut dupa originalul inedit (printout, 441 de pagini) aflat in arhiva familiei (n.ed.).

Autor: Ioan Petru Culianu
Traducător: Agop Bezerian
Data apariției: 2011
Editura: Polirom
Titlu original: The Emerald Game
Pagini: 384
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, roman poliţist, magie, ezoterism, astrologie, societăţi secrete, conspiraţii, Boticelli
  • Ioan Petru Culianu Ioan Petru Culianu - Autor
    Ioan Petru Culianu (1950-1991) a fost profesor de istoria religiilor la University of Chicago. Prieten si discipol al lui Mircea Eliade. Este considerat un expert in gnosticism si magie renascentista. Cele mai cunoscute lucrari ale sale: Eros si magie in...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Ioan Petru Culianu
"Am scris un roman istorico-detectivistic cu o intrigă, cred, în mod special captivantă, având în vedere că se bazează pe un șir de crime constituite într-o secvență astrologică, toate legate de tabloul lui Sandro Botticelli, Primăvara...” 

Opinia cititorilor