TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

O sută de ani de zile la Porţile Orientului

Ioan Groşan
Colecții/Serii: Fiction LTD
ISBN: 978-973-46-0751-8
EAN-16: 978973460751
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Hardcover

MAI MULTE DESPRE CARTE

Data apariției: 2007
Editura: Polirom
Pagini: 344
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatura română, beletristică, roman istoric, conspiraţii, Istanbul, umor
  • Ioan Groşan - Autor
    Ioan Groşan, prozator, dramaturg şi publicist. Absolvent al Facultăţii de Filologie din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca (secţia română-spaniolă), a fost profesor, director artistic al studioului de creaţie cinematografică al Ministerului Culturii, redactor la Contrapunct şi Academia Caţavencu şi publicist-comentator la cotidianul Ziua. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România. De acelaşi autor:...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

5-18 octombrie 2007, 24FUN - Ştefan Agopian
"O suta de ani de zile la Portile Orientului se aseaza perfect linga cealalta parodie geniala a literaturii romane, Levantul lui Cartarescu."
20 decembrie 2007-9, Observator Cultural - Bogdan Creţu
"O suta de ani de zile la Portile Orientului este un metaroman plin de umor, care isi spune propria poveste. Unul care isi etaleaza, dezinhibat, maruntaiele si aplica manifest reteta pe care nu inceteaza sa o dezvaluie, de la prima la ultima pagina. Este, altfel spus, tot un roman, care lasa pe dinafara orice reguli ale romanescului; e o demonstratie de virtuozitate care isi contine, e adevarat, propriul manierism. Nu cred ca are alte pretentii, nu cred ca isi aroga exigente de capodopera. Fara a prilejui o revelatie, e o carte importanta, ilustrativa a optzecismului, intrucit ilustreaza si epuizeaza in acelasi timp o formula. Nu mai poti scrie astfel dupa Grosan. Avem de a face, de fapt, cu echivalentul in proza al Levantului cartarescian, manualul poeziei optzeciste. Una peste alta, mai e si o carte care are momente de comic nebun. Atita tot. Dar nu e de ajuns?"
Carmen Muşat
"E foarte bine ca O suta de ani de zile la Portile Orientului este proaspat reeditata. A aparut imediat dupa ’90 si cartile publicate atunci au cazut in gol. Oamenii nu erau atenti la literatura, erau mai mult interesati de memorialistica, jurnale, literatura de detentie, asa ca initiativa de a repune in circuit o carte importanta e foarte bine venita.” 
Ioan Es. Pop
"Daca pentru cititorii din ’90 literatura era un conglomerat din care nu distingeau genurile, acum exista o perceptie mult mai clara, iar oamenii sint interesati si vad diferentele. Aceasta reeditare a romanului lui Ioan Grosan va fi o provocare pentru cititorii de azi si e foarte interesant de vazut cum va fi primit textul la o noua lectura. Aburul placut si provocator al acestui roman inca mi-a ramas.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus