TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Stoc furnizor
PREȚ: 10,75 lei
-7%11,56 lei
Disponibilitate: Stoc furnizor
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 02.10.2017
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

cântec de leagăn pentru păpușa cu pleoape căzute

George Floarea
Stoc furnizor
PREȚ: 10,75 lei
-7%11,56 lei
Disponibilitate: Stoc furnizor
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 02.10.2017
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
George Floarea scrie o poezie învăluită într-o atmosferă densă, neliniștitoare, uzând de chirurgii actuale, dar mărturisind...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-8577-01-2
Dimensiuni: 12x17,5 cm
Tip copertă: Paperback brosat

cântec de leagăn pentru păpușa cu pleoape căzute

MAI MULTE DESPRE CARTE

George Floarea scrie o poezie învăluită într-o atmosferă densă, neliniștitoare, uzând de chirurgii actuale, dar mărturisind și o pulsație mazilesciană care îl face să aibă un ton mai grav decât al multora dintre tinerii poeți de azi. Respirația sa lirică este inteligentă, lipsită de precipitări, poate și datorită debutului oarecum întârziat. „Prin labirintul dintre blocuri/ trec nepăsător cu siguranța/ celui care deține harta”, spune el într-un poem. Exact așa stau lucrurile cu George Floarea: deține harta. Apare în poezia română deja format, cu siguranța celui care știe ce are de făcut și încotro se îndreaptă. 

Data apariției: 2013
Pagini: 56
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, poezie contemporană
  • George Floarea - Autor
    George Floarea (n. 1976) este o prezență constantă a ultimilor ani, atât în cenaclurile și atelierele active, precum Institutul Blecher, cât și pe internet, unde s-a făcut remarcat ca fotograf și poet, întârziindu-și debutul cu o răbdare mai rar întâlnită azi, pentru care merită salutat. Cântec de leagăn pentru păpușa cu pleoape căzute este o primă carte plină de merite.
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Iulia Militaru
"La George Floarea visul nu mai este o cale de eludare a realității, ci un mod de a-i scoate la iveală cruzimile, de-a întrupa un adevăr dureros, care altfel ar fi rămas doar presimțit, în spatele privirilor atinse de orbire. O voce melancolică străbate versurile de la un capăt la celălalt, pendulând între vârste și amintiri felurite. Uneori, ea nu poate rosti decât puține cuvinte, iar suferința rămâne camuflată în tăcere. Alteori, explodează într-o poveste sau, mai bine zis, un cântec straniu despre locuri uitate și păpuși cu pleoape căzute, personajele care populează această lume — câteva marionete fie oarbe, fie pe jumătate adormite, odihnindu-se parcă pline de resemnare la limita dintre două tărâmuri oarecum înrudite, cel al visului și cel al morții."

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus