TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Ghetele fericirii

Gabriela Melinescu
Colecții/Serii: Fiction LTD
Imboldul care-i anima pe eroii celor noua nuvele ale Gabrielei Melinescu este goana dupa fericire, dupa implinirea prin iubire. Un pitic indragostit...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-46-0110-5
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

MAI MULTE DESPRE CARTE

Imboldul care-i anima pe eroii celor noua nuvele ale Gabrielei Melinescu este goana dupa fericire, dupa implinirea prin iubire. Un pitic indragostit fara speranta de o frumoasa Alba-ca-Zapada, un evreu batrin care continua sa fie alaturi de aleasa lui si dupa moarte, un cintaret de opera care ia chipul unui demon al iubirii intr-un decor de feerie pe gheata – toti sint prizonierii acestei stravechi porunci. Lumea lor este un straniu amestec de fantastic si realitate, o lume in care pluteste poezia si in care pina si diavolul are inima tandra. „Nu te poti separa niciodata de ceea ce ai iubit”, crede personajul din „Batai de aripi”. Este, probabil, linia de forta a acestei carti pline de lumina si melancolie.

Cuprins extins:
Batai de aripi
Marea bunatatii
Nebunul lui Emanuel
Joc de vara
Un mic erou mare
Umbra lui Zaharel
Memento Purcell
Ghetele fericirii
Schimbare de pene
Data apariției: 2006
Editura: Polirom
Pagini: 216
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, nuvele, beletristică, iubire, fantastic, diavolul
  • Gabriela Melinescu - Autor
    Gabriela Melinescu s-a nascut la 16 august 1942, la Bucuresti. Dupa absolvirea Facultatii de Filologie a Universitatii din Bucuresti, lucreaza ca redactor la revistele Femeia si Luceafarul. Intre 1965 si 1975 publica volumele de poezie Ceremonie de iarna (EPL, 1965), Fiintele abstracte (Ed. Tineretului, 1967), Interiorul legii (EPL, 1968), Boala de origine divina (Albatros, 1970),Juramantul de...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

3 noiembrie 2006, România literară - Dana Pîrvan Jenaru
"Gabriela Melinescu pune in fata cititorilor, fara emfaza induiosatoare, niste fiinte insingurate, fragile, si prin urmare vulnerabile, niste constiinte problematice ce stau sub semnul fiorului existential si al jocurilor transcendentale, dar pentru care iubirea, perceputa deseori ca razboi, reprezinta vectorul existentei, atita timp cit aceasta trezeste mereu sentimente bune."
Simona SORA, 28 aprilie 2006, Dilema Veche
Simona SORA, 28 aprilie 2006, Dilema VecheCa in basmele crude ale lui Andersen, in povestirile Gabrielei Melinescu se moare inainte de orice. Doar ca, pentru cel atent, moartea nu e decit continuarea tuturor intimplarilor care dau sens vietii. Raiul din prozele Gabrielei Melinescu este unul intelectual, swedenborgian: cel care si-a saracit voluntar propria viata trebuie sa suporte consecintele acestei saraciri chiar si in paradis. E felul, mereu surprinzator, al scriitoarei de a spune – in literatura, ca si in desene – ca lucrurile cu adevarat importante se obtin doar traindu-ti viata pina la ultima posibilitate.

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus