TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Fiecare cu Budapesta lui

Gabriela Gavril
Colecții/Serii: Ego. Proză
Romanul Gabrielei Gavril zugraveste, cu un umor mergind pina la sarcasm sfichiuitor, un portret de grup care apartine in egala masura lumii...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0615-3
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Romanul Gabrielei Gavril zugraveste, cu un umor mergind pina la sarcasm sfichiuitor, un portret de grup care apartine in egala masura lumii universitare si boemei Iasilor. Personajul principal, Stefan Negru, este vehiculul care ne conduce prin evenimentele din acea lume: o lansare de carte incheiata cu un scandal de pomina, o sedinta de „graffiti” pe coapsele unei femei planturoase, inmormintarea cu staif a unui profesor, la care preocuparea de baza a participantilor este sa pindeasca si sa impiedice sosirea amantei la sicriu, si alte momente amuzante... Scenele, cind dramatice, cind de-a dreptul grotesti, sint intrerupte din loc in loc de fragmente de fresca dintr-o copilarie lipsita de idilism, dar plina de culoare si vitalitate.

Data apariției: 2007
Editura: Polirom
Pagini: 272
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, beletristică, umor, sarcasm, lumea universitare, Iaşi, sicriu, grotesc, copilărie
  • Gabriela Gavril - Autor
    Gabriela Gavril (n. 1967, Iasi) critic literar, publicista, traducatoare. Lector universitar doctor la Facultatea de Litere a Universitatii "Al.I. Cuza" din Iasi, redactor-sef al revistei Timpul din 2002, iar din 2004 lector de cultura si civilizatie romaneasca la Universitatea Jagellona din Cracovia, Polonia. A mai publicat volumul de critica literara De la Manifest la Adio, Europa!. Cercul Literar de la Sibiu (Editura Universitatii "Al.I. Cuza", Iasi, 2003), a...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

octombrie 2007, Cuvântul - Valentin Derevlean
"Gabriela Gavril are talent de prozatoare, acest lucru e indiscutabil. Detaliile ce surprind psihologia personajului, senzatiile descrise expresiv, contureaza miscarea unei miini sigure pe ea, o mina capabila sa inchege personaje credibile, bine vizualizate."
nr. 121, Observator cultural - Bianca Burţa-Cernat
"Fara indoiala unul dintre cronicarii literari inteligenti ai ultimilor ani, Gabriela Gavril a scris nu de putine ori articole cu nerv, de o ironie savuroasa, despre proza romaneasca actuala. Articole din care am inteles ca o irita pansexualismul kitsch, reteta comoda, scriitura fara relief si fara miza s.a. ce caracterizeaza o parte importanta (cantitativ!) a productiei prozastice lansate pe piata literara a anilor 2000. Acum, Gabriela Gavril vine cu propria-i oferta romanesca, Fiecare cu Budapesta lui, o carte care, as zice, se plaseaza in prelungirea preocuparilor de cronicar ale autoarei. Pentru ca este, de la un capat la altul, o satira la adresa unei literaturi scrise dupa retete previzibile si totodata la adresa unei boeme literare caraghioase, meschine, colcaitoare."
16-22 iunie 2007, Suplimentul de cultură - Doris Mironescu
"Romanul universitar, in varianta Gabrielei Gavril, este unul preocupat nu atit de social (desi observatia sociala nu lipseste), cit de lamentabila statura morala a personajelor compunind lumea de azi."
10 august 2007, România literară - Tudorel Urian
"Fiecare cu Budapesta lui de Gabriela Gavril este unul dintre cele mai savuroase romane scrise pina acum despre tranzitia romaneasca. Gabriela Gavril este o scriitoare matura, pentru care scrisul nu mai are de multa vreme secrete, iar debutul sau in proza este cu adevarat unul care trebuie salutat."

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus