TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Relatare despre moartea mea

Gabriel Chifu
Colecții/Serii: Fiction LTD
Relatare despre moartea mea este un roman total. Nu doar pentru ca atinge cele mai sensibile si mai fragile puncte ale istoriei ultimilor 50 de ani,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0848-5
EAN-16: 978973460848
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Hardcover

MAI MULTE DESPRE CARTE

Relatare despre moartea mea este un roman total. Nu doar pentru ca atinge cele mai sensibile si mai fragile puncte ale istoriei ultimilor 50 de ani, dar si pentru ca, in acest context, prezinta o istorie personala, care traverseaza Europa si chiar Oceanul. O poveste alerta si imprevizibila, despre viata, moarte, dragoste si suferinta, succes si esec, despre Raul care se insinueaza si, cu indaratnicie, maculeaza si devasteaza destine.

Data apariției: 2007
Editura: Polirom
Pagini: 240
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, istorie recentă, istorie personală, beletristică, europamoarte, suferinţă, dragoste, eşec
  • Gabriel Chifu Gabriel Chifu - Autor
    Gabriel Chifu (n. 22 martie 1954, Calafat) este scriitor român, vicepreședinte al Uniunii Scriitorilor din România, director executiv al revistei România literară. După studiile liceale terminate în 1973 la liceul „N. Bălcescu"...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

ianuarie-februarie 2, Contrafort - Vitalie Ciobanu
"Acaparator prin intriga si profund prin reflectiile pe care le genereaza, romanul-parabola al lui Gabriel Chifu are toate sansele sa devina una dintre cele mai sugestive marturii literare ale trecerii noastre prin istorie, o trecere proiectata pe ecranul unui razboi vechi de cind lumea."
20 decembrie 2007-9, Observatorul Cultural - Bianca Burţa-Cernat
"Gabriel Chifu problematizeaza raportul tensionat pe care individul de curind iesit din comunism il intretine cu trecutul recent, relatia calau-victima, efectele posttraumatice ale calvarului totalitar intr-un roman cu o constructie narativa complicata si cu o trama detectivistica bine pusa la punct. Daca – in abordarea temei pomenite – un scriitor ca Dan Lungu opteaza pentru un stil alb, anticalofil si pentru o constructie foarte simpla si foarte clara, scutita programatic de orice complicatii narative, daca un Bogdan Popescu alege formula realismului magic, iar un Ioan Lacusta mixeaza spovedania dostoievskiana cu o serie de trucuri textualiste, Gabriel Chifu gaseste ca modalitate specifica imaginarea unui scenariu detectivistic ce evolueaza, pina in momentul culminant (cind fantasmaticul si miraculosul irump), in limitele verosimilitatii realiste. Elementul de noutate pe care Relatare despre moartea mea il aduce in contextul prozei noastre actuale preocupate de istoria recenta tine, deci, de infiltrarea reflectiei asupra aberatiei totalitare in interstitiile unei naratiuni ce se doreste palpitanta (si, de fapt, chiar e)."
11-17 martie 2008, revista 22 - Tania Radu
"Relatare despre moartea mea ramine un placut roman despre singuratate si dragoste ratata, dar mai ales despre cit de buni am fi putut sa fim. Oricit l-am scarmana la modul critic, va trebui sa-i recunoastem efectul durabil de calma sinceritate psihologica."
Dan Cristea
2Gabriel Chifu este unul dintre cei mai originali romancieri ai momentului. Intr-un roman deopotriva dens si spectaculos, inchegat cu mare forta narativa, el rezolva exceptional o situatie imposibila: o femeie se sinucide pentru a curma Raul cuibarit in propriul ei trup.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus