TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Stoc furnizor
PREȚ: 8,95 lei
-7%9,62 lei
Disponibilitate: Stoc furnizor
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 30.10.2017
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Oraşul jumătăţilor de înger

Florin Toma
Stoc furnizor
PREȚ: 8,95 lei
-7%9,62 lei
Disponibilitate: Stoc furnizor
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 30.10.2017
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
Colecții/Serii: Proză
Un oras in care frica este pururi treaza, iar locuitorii lui traiesc dupa indicatii si norme precise, incontinuu amintite, spre a se evita greseala....
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-23-2910-8
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Un oras in care frica este pururi treaza, iar locuitorii lui traiesc dupa indicatii si norme precise, incontinuu amintite, spre a se evita greseala. O asezare cu automatisme dramatice, sufocante, construita pentru a opresa si a zdrobi fiinta. Este povestea unei societati terifiante, anchilozata intr-o stratificare sociala inflexibila ce transforma defectele in reguli de functionare. Un narator neobosit basculeaza mecanica tragica implacabila si o contrapune rememorarii unor sarbatori fabuloase din sinul familiei sale, cind fictiunea baleiaza neasteptat, intre comic si sarcastic sau intre parodie si fabula.
Altminteri, insa triada mama-sotie-fiica reprezinta singurul motiv pentru care naratorul traieste. In rest, visul e calea de a transcende o lume avortata.
Data apariției: 2010
Pagini: 312
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, beletristică, automatisme, sufocare, terifiant, societate, sarcasm, fabulă
  • Florin Toma - Autor
    Florin Toma, nascut la 22 martie 1953, este absolvent al Facultatii de Litere, Universitatea din Bucuresti, 1979. Primele lecturi de proza: la cenaclul Junimea, condus de Ov.S. Crohmalniceanu. Membru al Uniunii Scriitorilor, din 1990. Debut: proza in Romania literara (prezentat de Radu Cosasu), 1978. Carti: Petru Comarnescu – Kalokagathon (ingrijire editie, cu acad. prof dr. Dan Grigorescu), Eminescu, 1985; Peisaj cu...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Tudorel Urian
"Florin Toma, (...) unul dintre cei mai importanti stilisti ai prozei romanesti actuale. Scriitorul are un acut simt al limbii, el gaseste mereu cuvintele cele mai potrivite, interventiile sale la nivelul „semnificatului” sint facute cu deplina naturalete si cu superioritatea unui om care stie, in orice moment, cit de mare este soliditatea terenului aflat sub el.” 
Radu Cosaşu
"Florin Toma,(...) ultimele trepidatii dinspre Urmuz si Bonciu. Nu mor haiosii cind vor gomosii...” 
Bianca Burţa-Cernat
"Florin Toma e mult prea el insusi, neinregimentat, mai degraba solitar decit solidar cu generatia sa, pentru a-l putea aseza, comod, in suita scriitorilor „postmodernisti” afirmati in intunecatul deceniu literar noua”. 
Florin Toma
"Spre bucuria si petrecania dumneavoastra, aflati ca Orasul jumatatilor de inger este iconul si coconul de umbra al aproximarii in care traim. Totodata, ca distribuitor de fantasme, atrag atentia tuturor beneficiarilor ca, in ciuda avizului de expeditie in regula, ele ajung la destinatie schilodite. Ca ingerii spintecati de un parlagiu fara chef. Virati in brutto, virusati in netto. Explicatia consta poate in faptul ca Nicio comunicare nu se face corect decit daca se pierde o parte din mesaj (Paradoxul lui TOMA). Daca disperati, va salveaza totusi, intru chietudine, Reciproca: Orice mesaj poate fi citit regulamentar doar atunci cind comunicarea este relativa. Alte instructiuni de utilizare a vietii prisosesc, sprintene. Fiindca, printr-un delicat accident de suflet, noi sintem in viata in care nu sintem, de fapt.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus