TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Pe mâna femeilor

Felix Nicolau
Colecții/Serii: Proză
Ea trage toate sforile si invirte lumea pe degetul mic. El se apara prin umor si cinism. Ba se si ascunde sub o sumedenie de nume care se perinda...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-23-2927-6
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Ea trage toate sforile si invirte lumea pe degetul mic. El se apara prin umor si cinism. Ba se si ascunde sub o sumedenie de nume care se perinda de-a lungul actiunii ca niste etichete pe sticle cu bauturi diferite. Se stie cine este pe mina femeilor, dar nu si cine mai scapa de acolo. Pe mina femeilor este un experiment burlesc plin de umor si de nerv satiric. Felix Nicolau isi surprinde (placut) cititorii nu numai prin formula narativa insolita, ci si prin verva iesita din comun cu care inregistreaza fizionomia unei societati romanesti consumiste si a lumii tabloidizate in care traim. Argotismele,kitsch-ul cel de toate zilele, personajele de comedie grotesca constituie ingredientele unei scrieri conduse cu mina sigura si cu virtuozitate stilistica catre un roman decapotabil prevazut cu douazeci de capote pe care orice cititor le poate schimba dupa chef, nevoie sau din pura disperare.

Data apariției: 2011
Pagini: 168
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, beletristică, proză contemporană, experiment, relaţii, umor, satiră, tabloide, kitsch
  • Felix Nicolau - Autor
    Felix Nicolau este conferentiar universitar de literatura engleza. A publicat mai multe volume: romanul Tandru si rece(Cartea Romaneasca, 2007), precum si carti de critica si istorie literara: Codul lui Eminescu, Anticanonice si Homo imprudens. Colaboreaza cu proza, eseu si critica literara la numeroase publicatii culturale si este redactor al revistei Poesis international.   http://felixnicolau.blogspot.com/
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Claudiu Komartin
"Umorul si verva de povestas mucalit ale lui Felix Nicolau, placerea cu care mixeaza si anima diferite registre ale oralitatii, un ochi foarte atent la tot ce se intimpla in jur si o intuitie pe masura fac din acest prozator (deghizat pe rind ba in critic literar, ba in profesor de umanioare, ba – ca Mishima – in body-builder pasionat) o certitudine a literaturii recente. El isi retine cit trebuie gustul pentru caricatural sau spectacolul grotesc pus in scena de contemporanii sai in spatele unui zimbet larg, de copil care se amuza fara malitie pe seama celor falsi, ridicoli, a celor ce fac din propriile defecte motive de mindrie. Duhul lui Caragiale, dar si disponibilitatea satirica a lui Baiesu plutesc pe deasupra acestei proze, Felix Nicolau fiind printre putinii scriitori romini de azi care m-au facut sa rid in hohote – si arta lui nu se opreste aici. ” 
Radu Voinescu
"Romania profunda postdecembrista si-a gasit in acest condei inteligent un critic redutabil, poate observatorul cel mai necrutator dintre romancierii momentului. Felix Nicolau este un scriitor care vede enormul si simte monstruosul. ” 

Opinia cititorilor