TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Basmul Prinţesei Repede-Repede (o poveste pentru adulţi)

Emil Brumaru, Veronica D. Niculescu
Volumul evoca drumul Piticului Bun catre aleasa inimii sale, Printesa Repede-Repede, aventurile prin care trec acesta si prietenii sai in calatoria...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1425-7
Dimensiuni: 20x20 cm
Tip copertă: Hardcover

MAI MULTE DESPRE CARTE

Volumul evoca drumul Piticului Bun catre aleasa inimii sale, Printesa Repede-Repede, aventurile prin care trec acesta si prietenii sai in calatoria lor, precum si asteptarea domnitei, nerabdatoare sa-si imbratiseze iubitul. Textul este o combinatie intre proza semnata de Veronica D. Niculescu si versurile lui Emil Brumaru.

Autor: Emil Brumaru, Veronica D. Niculescu
Ilustrator: Mircia Dumitrescu
Data apariției: 2009
Editura: Polirom
Pagini: 140
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, basm, poveste, călătorie, prinţesă, pitic, proză, poezie
 • Veronica D. Niculescu
  Autor
  Emil Brumaru Emil Brumaru - Autor
  Emil Brumaru unul dintre cei mai importanţi poeţi români contemporani, s-a născut la 1 ianuarie 1939 în comuna Bahmutea (Mihailovca), judeţul Tighina, Basarabia (azi în Republica Moldova). După studii la Şcoala medie nr. 1 „Mihail...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Emil Brumaru
  Autor
  Veronica D. Niculescu Veronica D. Niculescu - Autor
  Veronica D. Niculescu este scriitor și traducător. A publicat volumele de proză scurtă Adeb (Limes, 2004, Premiul pentru Debut al USR Sibiu), Orchestra portocalie (Cartea Românească, 2008) și Roșu, roșu, catifea (Casa de Pariuri Literare, 2012,...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

septembrie 2009, Dilemateca - Paul Cernat
"Copilarindu-si rafinat formulele, Emil Brumaru si Veronica D. Niculescu aduc un omagiu iubirii adulte printr-o carte incintatoare, mustind de poezia perversitatilor candide si galante."
31 iulie 2009, România literară - Tudorel Urian
"Prima tentatie a cititorului este aceea de a-i atribui lui Emil Brumaru fragmentele lirice, iar Veronicai D. Niculescu partea de proza. Nu stiu daca in realitate lucrurile au stat asa, daca cei doi au schitat un plan sau au lucrat la voia inspiratiei, cert este ca textul se leaga foarte bine, fiind, pina la urma, o demonstratie de virtuozitate stilistica, adevarata desfatare pentru cititor."
3 septembrie 2009, Dilema veche - Marius Chivu
"Ingeniozitatea onomastica si fictionala, frazarea eleganta, candoarea si umorul dialogurilor scrise de Veronica A. Niculescu (O Eleva studiaza la scoala Tehnologia vrajilor, Ornitologia aplicata si Lingvistica policolora) deschid si incadreaza perfect universul brumarian feerico-senzual-erotic (cu flora si fauna minuscule si delicate: fluturi, papadii, fragi s.cl.) cintat galant, ceremonios si pasional in cuvinte („impalidata de dor”) si rime inedite („feriga”/ „diriga”). Un basm ludic&lubric servit ca un cocktail afrodisiac"
12 noiembrie 2009, Observator cultural - Bianca Burţa-Cernat
"Ceasurile care au mecanisme diferite de la un popor la altul, ciupercile-mesager care transmit, cu viteza gindului (pe principiul postei electronice...), „scrisorete“ si „scrisorame“, spatiul liminal din Valea Indoielii, „unde nu numai timpurile se amesteca, dar si sentimentele“ si alte asemenea idei nastrusnice fac parte dintr-o poveste in subtextul careia gasim, ca in cartile sofisticate ale lui Lewis Carroll, (si) o reflectie asupra unor universuri virtuale, asupra mereu obsedantului Timp sau asupra a ceea ce inseamna Granita ori Diferenta. Din faldurile de matase si catifea ale unei povesti de dragoste se iveste corpul unui Text nu numai intens erotizat, ci si spiritualizat."
11-17 iulie 2009, Suplimentul de cultură - Bogdan Romaniuc
"Asa incepe Basmul printesei Repede-Repede, o poveste incintatoare, cu zmei, printese, ciupercuti si povestuci, cu Dealuri ale Dorului, ale Dragostei, ale Rodului si Rabdarii. Textul este o combinatie fericita intre versurile lui Emil Brumaru si proza Veronicai D. Niculescu."

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus