TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Amantele

Elfriede Jelinek
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
In roman, casatoria, copiii, iubirea sint desfiintate cu o cruzime iesita din comun si cu o violenta rar intilnita la vreun alt autor contemporan....
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-46-0128-8
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

In roman, casatoria, copiii, iubirea sint desfiintate cu o cruzime iesita din comun si cu o violenta rar intilnita la vreun alt autor contemporan. Lipsa oricarei urme de fericire intr-o relatie este vazuta ca normala, fiind o realitate de necontestat, pe care o ascundem din ipocrizie si superficialitate. Povestea celor doua eroine, Paula si Brigitte, se petrece intr-un orasel austriac de munte. Aparent, cele doua eroine au caractere cu totul diferite: Paula refuza orice conformism, fiind mult mai aplecata spre experiment, pe cind Brigitte suporta viata alaturi de Heinz, un betiv greu caracterizabil ca apartinind rasei umane. In mod paradoxal, alegerile facute de cele doua, in cautarea unui barbat, vor avea rezultate surprinzatoare.

Elfriede Jelinek este autoarea bestsellerului Pianista si laureata a Premiului Nobel pentru literatura in 2004.

Autor: Elfriede Jelinek
Traducător: Ana Mureşanu
Data apariției: 2006
Editura: Polirom
Titlu original: Die Liebhaberinnen
Pagini: 216
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatura universală, relaţie, erotism, cuplu, premiul nobel, căsătorie, dragoste, fericire, violenţă, austria
  • Elfriede Jelinek - Autor
    Elfriede Jelinek s‑a nascut in 1946 la Murzzuschlag, Austria. A studiat compozitia la Conservatorul din Viena, urmind, in paralel, studii de teatru si istoria artei, intrerupte din pricina unei depresii. Absolva Conservatorul in 1971, la clasa de orga. A debutat in 1967 cu volumul de versuri Lisas Schatten (Faptele Lisei). Cunoaste succesul cu romanele Die Liebhaberinnen (Amantele, 1975), Die Ausgesperrten (Exclusii, 1990), Die Kinder der Toten (Copiii mortilor,...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

mai 2006, Playboy - Dan Silviu Boerescu
"Dupa Pianista si Exclusii, scriitoarei din Austria care a luat Premiul Nobel pentru literatura, reusind sa enerveze pe toata lumea, ii este tradusa o noua carte, in care – evident – desfiinteaza violent mitul iubirii in societatea contemporana."
31 martie 2006, Cotidianul - Silviu Mihai
"La baza societatii noastre sta o industrie de distractii si de vise care, asemenea barbatului rivnit din Amantele, nu inceteaza sa ne faca promisiuni. Ceea ce ea ascunde, insa, sint inegalitatile si injustitia, violenta latenta care caracterizeaza toate relatiile noastre umane. Cele de la birou si cele din pat, unde femeile sint inca o tinta predilecta a acceselor de furie greu caracterizabile ca umane ale unui Heinz – alcoolicul cu care sfirseste Brigitte."
20 martie 2006, Evenimentul zilei - Simona Chiţan
"Din ultimul roman al Elfriedei Jelinek, laureata a Premiului Nobel pentru literatura in 2004, strabate acelasi cinism exacerbat, intilnit si in Pianista sau Exclusii. Cele doua personaje feminine, Paula si Brigitte, isi traiesc iubirile, intr-un orasel austriac de munte, fara false iluzii, pentru ca oricum acestea nu mai au loc intr-o realitate searbada, alaturi de niste barbati ingrozitor de terni. Femeile, intre o sarcina, un amant si un viol, sint prinse ca intr-o menghina, care le stringe din ce in ce mai tare. Autoarea surprinde alternativ secvente din intunericul apasator din viata acestor femei, care nu lasa loc decit vorbelor sarcastice. Intre timp, viata trece pe linga ele, iar scriitura lui Jelinek scrijeleste pina la singe."
Publishers Weekly
"Acest roman scurt si necrutator ofera o viziune atit de intunecata asupra rasei umane incit te intrebi de ce autoarea, care gaseste viata in totalitatea ei inutila, s-a mai chinuit sa-l scrie... Cartea asta va schimba modul in care priviti lumea.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus