TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Patru bărbaţi plus Aurelius

Doina Ruști
Colecții/Serii: Ego. Proză
O femeie intilneste un barbat seducator, ceea ce ii readuce in memorie alti patru barbati din viata ei, pe care ii considera vinovati de multe....
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1984-9
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

O femeie intilneste un barbat seducator, ceea ce ii readuce in memorie alti patru barbati din viata ei, pe care ii considera vinovati de multe. Cu timpul, insa, ne dam seama ca lucrurile stau exact invers. Iar cheia acestei „mici” greseli de perceptie se afla in laba unui pisoi.

Data apariției: 2011
Editura: Polirom
Pagini: 224
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, eroină , rememorare, seducţie, vinovăţie, motan
  • Doina Ruști Doina Ruști - Autor
    Doina Ruști este una dintre cele mai cunoscute scriitoare contemporane din România. Romanul Fantoma din moară (Polirom, 2008) a fost nominalizat la patru premii importante şi distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor din România. A mai publicat...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

septembrie 2011, Ramuri, nr. 9 - Daniela Firescu
"„A dog is a dog, a bird is a bird, and a cat is a person.” Subiectul ce sta in umbra romanului Doinei Rusti, Patru barbati plus Aurelius (Editura Polirom, Iasi, 2011), este mult mai incitant si provocator, desi aventurile si dis-aventurile in care Aurelius este protagonist si autor au farmecul lor. Tot acest melanj ironic-comic-parodic al pseudo-boemei, in care lumea artei se confunda si confrunta cu cea a afacerilor, anunta inevitabilul: epuizarea si disparitia literaturii. Responsabili si generatori ai acestui scenariu apocaliptic sint patru inevitabili, patru caractere intrate sub influenta lui Aurelius, care, la rindul lui, pare descins din Fahrenheit 451, distopia lui Bradbury."
mai 2011, psychologies.ro - Doina Rusti
"Romanul meu, Patru barbati plus Aurelius, porneste de la o scurta intilnire cu un pisoi rauvoitor. Iar orice privire ostila trezeste vinovatiile stravechi si nimic mai mult nu intretine o poveste ca o vinovatie nemuritoare. Mai ales cand este vorba despre o intimplare, lasata sa dospeasca in subsolurile neventilate ale creierului. In timp ce cartile se ofilesc, aruncate la tomberon, ia nastere o poveste care nu mai are nevoie de hartie. „Inevitabilii” din viata Liciei, barbatii amagitori, seducatori si nestatornici, barbatii care rup inimile, se transforma cu timpul, contopindu-se cu o vinovatie veche si neglijata. Aceasta aventura, in care se amalgameaza crime, sentimentalisme dantelate, plus un pisoi detestat si iubit, inlocuieste treptat paginile unui roman clasic. Devastata de realitatile ei plasmuitoare, Licia trece pe nesimtite din fotoliul cititorului in locul aureolat al eroului de carte. Si am convingerea ca acesta este rolul actual al literaturii."
mai 2011, Luceafărul de dimineaţă, nr. 24 - Gabriela Gheorghişor
"Doina Rusti este o scriitoare care evadeaza mereu din corsetul realului, pentru a pluti, ca Aladin, pe covorul fermecat al imaginatiei. Proza ei are de ce sa deconcerteze, iar cititorul superficial risca sa ramina, captivat sau deziluzionat, la nivelul senzationalist al subiectului. Acesta pare sa fie si cazul recentului roman, Patru barbati plus Aurelius, o naratiune cu elemente de fast-food literar: tema barbatului fatal si a pisicii demonice, o intriga detectivistica debusind in thriller, personaje fara adincime psihologica, simplitate vioaie a relatarii. "Patru barbati plus Aurelius se citeste, intr-adevar, cu placere, fiindca fantezia Doinei Rusti lucreaza si la nivelul stilului, unde ingeniozitatea metaforelor si a comparatiilor plastice nu poate trece neobservata. Autoarea are si ea demonul sau: al inventivitatii neobosite.
8 iulie 2011, România literară - Gabriel Cosoveanu
"Doina Rusti stie sa creeze atmosfera, miscindu-se cu indeminare englezeasca intre precizie a detaliului, umor poetic si un touch de horror. (...) Doina Rusti ramine aceeasi prozatoare de forta antrenanta, de o inselatoare volubilitate capabila sa scoata efecte ambigui din cea mai terna banalitate.2
6 mai 2011, România literară nr. 18 - Luminiţa Corneanu
"Noul roman al Doinei Rusti este un foarte bun „roman de citit in tren”: alert, scris cu nerv, avind o intriga de thriller, cu numeroase surprize si intimplari neobisnuite, citindu-se cu mare usurinta. Un lucru este cert: Doina Rusti povesteste bine, „cu stil”, cum s-a mai afirmat, iar pentru virtutile scrisului ei te cufunzi, de la inceput, cu delicii in acest roman. Eroina-naratoare a romanului relateaza, inca din primele pagini, despre experientele cu barbatii „inevitabili” din viata ei, acel gen de barbati care subjuga inexplicabil, umilind in acelasi timp, si despre un misterios Aurelius, care pare a fi prototipul „inevitabilului”."
Doina Rusti în interviu cu Ema Stere, 5 iunie 2012, BeWhere - Doina Rusti
"O informatie este mina de aur, in orice zona a vietii, dar in literatura! Iar eu sint prozator. Orice informatie despre mine, despre scrisul meu, despre modul in care sint perceputa imi va fi de folos pentru o noua constructie, pentru povestirea urmatoare."
Norman Manea despre Patru bărbaţi plus Aurelius şi Lizoanca
"Nu prea am timp de citit... dar a fost destul sa deschid una, pentru ca sa n-o mai inchid pina la finele lecturii si aceeasi nenorocire s-a intimplat si cu urmatoarea. Doina Rusti este o excelenta prozatoare, de mare talent si intuitie, cu un stil frust cind trebuie si altfel si in multe feluri cind se cere, cu umor si candoare, sarcasm  si afectiune fata de personajele ei mereu vii, interesante, ambigue,  originale, cum le vrea autoarea.” 
Roberto Merlo
"Doina Rusti creeaza, in romanele sale, scenarii si psihologii care se deruleaza ca ferestrele unui hipertext.” 
Bogdan Odăgescu
"Este romanul unuia dintre cei mai enigmatici motani ai literaturii romane, o figura felina care se inscrie foarte bine in seria de personaje obsesive, marca Doina Rusti.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus