TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Dmitri: genul cinic

Dmitri Miticov
Fără a face poezie conceptuală, Dmitri Miticov își asumă în Dmitri: genul cinic riscul de a duce demersul poetic în zone...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-23-3117-0
Dimensiuni: 13,5x22 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Fără a face poezie conceptuală, Dmitri Miticov își asumă în Dmitri: genul cinic riscul de a duce demersul poetic în zone extreme mizînd pe intuiția că în poezie e tot mai necesar dialogul cu un alt fel de sensibilitate.
Dmitri: genul cinic interoghează automatisme de limbaj, convenții sociale și, în general, insistă asupra fisurilor diferitelor discursuri suspecte. Vocea propusă ocupă aproape întreaga paletă de nuanțe dintre ironie și cinism.
Cerebral și sceptic, felul de a face poezie din Dmitri: genul cinic are, înainte de orice altceva, calitatea de a fi necesar.

 

Data apariției: aprilie 2015
Pagini: 56
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, ficțiune, poezie
  • Dmitri Miticov - Autor
    Dmitri Miticov (pseudonimul lui Robert Mandroiu) s-a născut pe 1 septembrie 1980, la Tîrgovişte. A absolvit Facultatea de Matematică din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov. În 2006 a debutat la Editura Vinea cu volumul de poezii Efectul de peliculă (Editura Vinea), urmat de Numele meu e Dmitri (Editura Paralela 45, 2010) şi Dmitri: uite viaţa (Casa de editură Max Blecher, 2012). În prezent locuieşte în...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Bogdan-Alexandru Stănescu
„Hai să stabilim un ax: să zicem că într-o parte, cea a inimii, ar fi domeniul estetic în care înghesuim faptele şi istoriile noastre. În partea cealaltă, a acţiunii, a forţei, ar fi domeniul etic. Ce face Dmitri Miticov este să pună în centru Obiectul (iubire, frică, automatisme, limbaj, locuri comune, viaţă) şi să-l plimbe între cele două, creînd iluzia apartenenţei la fiecare dintre ele, pentru ca în final să creeze o nouă perspectivă – cea a cinismului, care răstoarnă toate aparenţele. Un spaţiu de unde au fost izgonite metafora, ipocrizia, poetizarea forţată. Îţi trebuie curaj pentru asta, ca să nu mai vorbim de talent, mai ales că acest nou unghi nu e deloc lipsit de lirism. Este o perspectivă kierkegaardiană, din care a dispărut însă stadiul religiosului.”

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus