TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Istoria romanţată a unui safari (Top 10+)

Daniela Zeca-Buzura
Colecții/Serii: Top 10+
 O tânără europeană și un musulman sunnit din Magreb se îndrăgostesc fulgerător și compun o intensă, dar scurtă poveste de...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-2285-6
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

 O tânără europeană și un musulman sunnit din Magreb se îndrăgostesc fulgerător și compun o intensă, dar scurtă poveste de dragoste, pe fundalul săturat de culori și miresme al unei lumi străvechi aflate în plină transformare. Darrielle și Mehria se caută unul pe celălalt, dar fiecare greșește direcția de mers. Bărbatul trăiește în utopia unei lumi cuprinse de agitație și dominate de tehnologie și de progres, pe când femeia are nostalgia oazelor cu palmieri, în care timpul pare că stă pe loc. Departe de a fi o idilâ, românul, cu accente ironice și parodice, este vizual ca un film și incitant că orice poveste de viață spusă cu naturalețe, dar și cu ardoarea îndrăgostitului. 

Roman distins cu Premiul revistei Convorbiri literare (2009)

Data apariției: 2011
Editura: Polirom
Titlu original: -
Pagini: 240
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, beletristică, roman, iubire, exotism, multiculturalism, tradiție, modernitate, vizual
  • Daniela Zeca-Buzura Daniela Zeca-Buzura - Autor
    Daniela Zeca-Buzura este absolventă a Facultăţii de Litere din Bucureşti, a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a unui masterat în ştiinţele comunicării. Din anul 2001 este doctor în filologie al Universităţii din Bucureşti...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Daniela Zeca în interviu cu Virginia Costeschi, 9 octombrie 2012, BookMag - Daniela Zeca
"Cred ca in viziunea narativa pe care mi-am propus-o progresiv, de la Istoria romantata… la Omar…, a fost rasturnarea acestui raport iubit atit de realisti, dar si de neoclasici si de romantici, de a vedea lumea prin individ. Am constatat ca abilitatea si vocatia mea, dar si fascinatia si interesul meu se centreaza pe felul in care lumea se dizolva, ca sarurile in apa, intr-un individ. Practic, imi place foarte mult sa vad atmosfera, momentul, contextul istoric prin hubloul unui singur temperament. E riscant, e dificil, dar imi place sa fac asta, mi se pare ca acest fel de a construi un personaj eliptic, nu mai avem de-a face cu personajul dostoievskian sau flaubertian, raspunde apetitului de lectura si vitezei de lectura actuale."
Daniela Zeca în interviu cu Ioana Chira, 8 octombrie 2012, HarpersBazaar.ro - Daniela Zeca
"In cinci ani cit am scris si m-am documentat pentru trilogia care cuprinde Istoria romantata a unui safari (2009), Demonii vintului (2010) si Omar cel orb (2012) am parcurs: Africa de Nord, Emiratele Arabe, Libanul, Iordania si Iranul, ceea ce a fost, categoric, o calatorie a initierilor. Privit de la distanta, acest traseu ar putea echivala poate cu o preumblare turistica, de placere, daca nu luam in calcul faptul ca am locuit realmente in familii de musulmani, am fost in Sahara si in desertul de stinca al platoului iranian, am incercat continuu sa inteleg diferentele, am vorbit cu zeci de oameni, de la oficiali la simpli localnici, iar misterul si descoperirile fiecarui loc pe care l-am strabatut va stau la indemina, in fiecare roman pe care l-am construit, zidind cumva dinauntru – ceea ce s-ar traduce mai simplu prin faptul ca, de fiecare data, am lasat deoparte pretentiile, asteptarile si identitatea mea reala, pina cind edificiul a fost gata."
17 noiembrie 2012, bookblog.ro - Andreea Chebac
"Cartea se tese din imagini puternice, arome si culori care te invadeaza de la prima pagina si te tin captiv. Actiunea curge ca intr-un basm arab, nu simti momentele de intensitate maxima, dramele sint cusute in urzeala de matase fara a insemna locul. Daca apreciati descrieriile culinare, aceasta carte va va oferi multe satisfactii. Daniela Zeca umple pagini cu amanunte ale gusturilor si mirodeniilor magrebiene. La un moment dat si sentimentele au un gust, iar evolutia actiunii este urmata de o evolutie a bucatelor incercate. Merita sa va imaginati ca striviti de cerul gurii aromele exotice ale locului. O scriitura minunata, o poveste exotica si originala, peste tot semne clare ale talentului."
Daniela Zeca în interviu cu Andreea Petrescu, 1 noiembrie 2012, Catchy.ro - Daniela Zeca
"Cred ca toate cele trei romane au fost rezultatul direct al unei intilniri providentiale cu o prietena istoric medievist la Universitatea din Tunis, care m-a dus in familia ei de musulmani suniti. Privind prin acest ochean si scriind Istoria romantata a unui safari, stiam inca din 2007 care era miza tematica a trilogiei si traseele geografice pe care voiam sa umblu. (...) pentru mine scrierea unei carti este asemanatoare cu decolarea unui supersonic. Merg pe o pista si la un moment dat incep sa aud cartea, sa simt ca m-am ridicat deasupra solului si ca pot incerca sa scriu. Pina la punctul final, zborul nu este protejat, poate fi oricind tulburat de orice scrisnet, accident, este o ecuatie foarte fragila."
Alex Stefanescu
„Romanul poate fi considerat o replica feminina si postmoderna a lui Maitreyi si este foarte probabil ca va deveni, pentru multa vreme, asemenea romanului lui Mircea Eliade, un bestseller. Ca si in Maitreyi, exotismul este resorbit integral in poveste, ni se infatiseaza doar ca o fosforescenta a ei, se confunda cu misterul insusi al dragostei. Descrierea stilului de viata propriu societatii tunisiene, a spatiului mediteraneean, a intinderii desertului se realizeaza firesc, fara acea emfaza turistica pe care o detectam la alti autori.” 

Opinia cititorilor