TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Cine a câştigat Războiul Mondial al Religiilor?

Daniel Bănulescu
Colecții/Serii: Teatru
Patru slujitori religiosi – un calugar budist, un imam, un preot catolic si un preot ortodox – isi disputa intiietatea intr-un Campionat...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-23-2949-8
EAN-16: 978973232949
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Patru slujitori religiosi – un calugar budist, un imam, un preot catolic si un preot ortodox – isi disputa intiietatea intr-un Campionat Mondial al Religiilor, organizat, sub amenintarea mortii, intr-un ospiciu.
Fiecare competitor are dreptul de a pune trei intrebari, atacind religia rivalului sau. O intrebare dureaza un minut. Un raspuns dureaza un minut. Religiile sint obligate astfel sa-si dezvaluie o parte din punctele vulnerabile. Nu se mai pot ascunde cu usurinta in labirinturile lor de vorbe. Totul se desfasoara sub ochii „spectatorilor”. Ei pot cintari si judeca fara mila. Ca intotdeauna, razboiul de vorbe se transforma intr-o baie de singe. Ramine totusi intrebarea: cine a cistigat Razboiul Mondial al Religiilor? Moartea sau o noua religie, care primeste numele Sfinta Psihiatrie?
Data apariției: 2011
Pagini: 192
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
teatru românesc, dramaturgie, religie, campionatul mondial al religiilor, sfânta psihiatrie
  • Daniel Bănulescu - Autor
    Daniel Bănulescu. Poet. Prozator. Dramaturg. Nascut la 31 august 1960, in Bucuresti. Bibliografie selectiva. Poezie: Te voi iubi pin’ la sfirsitul patului, Balada lui Daniel Banulescu, Daniel, al rugaciunii, Ce bine e sa fii Daniel Banulescu (antologie). Clanul sau de romane Am vazut, lucrind, degetul lui Dumnezeu cuprinde, pina in prezent, romanele Te pup in fund, Conducator Iubit! si Cel mai bun roman al tuturor...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Paul Cernat
" In iarna lui 2001 am avut ocazia sa fac parte din juriul UNITER pentru „piesa anului”, iar dintre cele aproape 60 de piese care mi-au trecut prin mina, una mi s-a parut ca se detaseaza net: o drama polifonica, despre un turnir delirant al religiilor arbitrate de nebunie. Am votat-o pentru primul loc, atras de verva dementei teatralizate si de amplitudinea vizionara. Cind s-au deschis plicurile, a iesit la iveala si identitatea piesei pe care o sustinusem: Cine a cistigat Razboiul Mondial al Religiilor?, drama in trei acte de Daniel Banulescu. Ca literatura dramatica, piesa e deosebit de spectaculoasa: o sinteza teatrala neobisnuita intre poezie si roman, realizare de substanta made in Daniel Banulescu.” 

Opinia cititorilor