TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Raiul găinilor

Dan Lungu
Colecții/Serii: Fiction LTD
Raiul gainilor a fost patru luni in topul vanzarilor editurii franceze Jacqueline Chambon, iar editia germana a fost declarata, in decembrie 2007,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1749-4
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Hardcover

MAI MULTE DESPRE CARTE

Raiul gainilor a fost patru luni in topul vanzarilor editurii franceze Jacqueline Chambon, iar editia germana a fost declarata, in decembrie 2007, cartea lunii in Germania.

Autor: Dan Lungu
Prefaţator: Mircea Iorgulescu
Data apariției: 2010
Editura: Polirom
Pagini: 216
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, proză, roman, post-comunism, dependenţă, nostalgie
 • Mircea Iorgulescu
  Prefaţator
  Dan Lungu Dan Lungu - Autor
  Dan Lungu (n. 1969, Botosani), director al Muzeului Literatu­rii Romane din Iasi, este unul dintre cei mai apreciati si mai tradusi scriitori din noua generatie, carti ale sale fiind publicate in zece limbi: franceza, germana, italiana, spaniola, poloneza, slovena,...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Dan Lungu
  Autor
  Mircea Iorgulescu - Prefaţator
  Mircea Iorgulescu (n. 1943) este critic, istoric si eseist literar. Traieste la Paris, unde lucreaza ca jurnalist la Radio France Internationale. Volume publicate: „Rondul de noapte”, 1973; „Al doilea rond”, 1976; „Scriitori tineri contemporani”, 1978; „Firescul ca exceptie”, 1979; „Critica si angajare”, 1981; „Ceara si Sigiliul”, 1982; „Prezent”, 1985; „Spre alt Istrati”, 1986; „Marea Trancaneala. Eseu despre lumea lui Caragiale”, 1988 (ed. a...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Kultur Spiegel
"O metafora exploziva a temperamentului romanesc.” 
La Quinzaine Littéraire
"Strada Salcimilor devine, sub pana alerta si incisiva a lui Dan Lungu, o cruda cutie de rezonanta a istoriei si a realitatii romanesti. In aceasta lume simpla, unde realitatea nu ajunge decit amutita si deformata, visul este derizoriu, nimicul cotidian travestit in zvonuri. Iar risul, ironia, ca intotdeauna, aici si pretutindeni, exorcizeaza frustrarile.” 
Le Figaro Littéraire
"In Raiul gainilor, strada Salcimilor este epicentrul burlesc al neantului, in strafundurile unei mahalale provinciale, si al unui liberalism cu care nu stie nimeni ce sa faca. Decit, poate, carti formidabile!” 
Lire
"Dan Lungu trebuie citit de urgenta.” 
Frankfurter Allgemeine Zeitung
"Chiar daca romanul musteste de umor, Dan Lungu nu prezinta doar o strada de provincie din Romania, ci tabloul unei intregi societati fisurate, al societatii de tranzitie.” 
Wiener Zeitung
"Dan Lungu, cu un acut simt satiric, imbraca proza romaneasca in haine de mare valoare, in contextul literaturii internationale.” 

Opinia cititorilor