TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Stoc furnizor
PREȚ: 29,52 lei
-7%31,74 lei
Disponibilitate: Stoc furnizor
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 25.10.2017
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

În iad toate becurile sunt arse

Dan Lungu
Stoc furnizor
PREȚ: 29,52 lei
-7%31,74 lei
Disponibilitate: Stoc furnizor
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 25.10.2017
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
Colecții/Serii: Fiction LTD
Victor, protagonist al romanului, traieste cu senzatia acuta ca isi supravietuieste propriei tinereti. Dupa copilarie si adolescenta, virste pe care...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1852-1
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Hardcover

MAI MULTE DESPRE CARTE

Victor, protagonist al romanului, traieste cu senzatia acuta ca isi supravietuieste propriei tinereti. Dupa copilarie si adolescenta, virste pe care le suprapune, retrospectiv, cu cea mai buna perioada a vietii, are sentimentul ca prezentul se deruleaza din inertie. Indeplineste o munca bizara, nesatisfacatoare, la care se adauga obsesia ca propria sotie, vesela Veronica, se transformase in timp intr-o femeie care ii seamana perfect, dar care nu mai pastreaza nimic din sarmul si visurile fetiscanei cu care se insurase. In derapajele sale evazioniste, memoria ii proiecteaza mereu filmul trecutului, cind, alaturi de gasca de colegi de liceu, totul avea sens si savoare. Scenele din adolescenta, rememorate in limbaj colocvial-argotic, se deruleaza in ritm alert si debordeaza de umor uneori licentios. Prezentul isi are insa propria contributie la naratiune. Intr-o zi, in preajma Craciunului, Victor intilneste un barbat care vorbeste o limba stranie, insotit de Nana, traducatoarea sa. Alaturi de acestia, intra intr-o aventura ce i-ar putea schimba viata. Desigur, totul depinde de el...               

Data apariției: 2011
Editura: Polirom
Pagini: 240
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, copilărie, adolescenţă, căsnicie, inerţie, limbaj colocvial, argou, straniu, aventură
  • Dan Lungu Dan Lungu - Autor
    Dan Lungu (n. 1969, Botosani), director al Muzeului Literatu­rii Romane din Iasi, este unul dintre cei mai apreciati si mai tradusi scriitori din noua generatie, carti ale sale fiind publicate in zece limbi: franceza, germana, italiana, spaniola, poloneza, slovena,...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

nr 16-17, 6 aprilie, Luceafărul de dimineaţă - Adrian G. Romila
"In iad toate becurile sint arse (Polirom, 2011), proaspat iesitul roman al lui Dan Lungu, pastreaza miza „serioasa” din precedentul (Cum sa uiti o femeie), dar si contraponderea comica.(…) De data aceasta, umorul emerge din relatarea argotica incarcata de savori lingvistice din cele mai plastice in formulistica si asocieri imaginare. Peripetiile picaresti ale unor tineri baieti in cautare de „dixtractie”, „gagici” si „macheala”, in vremurile de cumplita penurie de dinainte de 1989, nici nu puteau fi povestite altfel. Maestru al micilor drame ascunse sub coaja unor intimplari comice, Dan Lungu ne-a oferit si in ultimul sau roman fragmente din viata „adevarata” a insului contemporan. E un Victor lipsit de victorii, a carui poveste prinde, pentru ca, incontestabil, povestitorul e foarte bun. Ne-a dovedit-o si pina acum, din plin."
mai 2012, Alecart, nr. 8 - Astrid Băgireanu
"In iad toate becurile sint arse e o carte care incepe diluat, gelatinos, dar care incepe sa faca scintei hipnotice de pe la capitolele cinci-sase si terminindu-se la douazeci si noua cu becurile chiar arse de tot. Cu toate astea, nu vorbim in Iadul lui Dan Lungu de o simplitate ca diminuare a multilateralitatii sensului. Nici vorba; povestea si chiar structura si telul ei alcatuiesc un labirint pe care tocmai o minte avida de ecuatii cognitive ar face conexiunile de rigoare."
mai 2011, Dilemateca nr. 60 - Cosmin Borza
"Dan Lungu valorifica majoritatea „marcilor inregistrate” ale cartilor anterioare: combinarea mizerabilismului cu minimalismul, alternarea autofictiunii (remarcabila prin acuitatea surprinderii particularitatilor comportamentale si lingvistice) cu stilul indirect liber (ce faciliteaza numeroase inserturi eseistice, unele straine de autenticitatea psihologica a protagonistului-reflector), metamorfoza absurdului existential in rutina, evidentierea vitalitatii cvasiextatice a bolgiilor cotidianului, initierea unor revelatii nu doar ratate, ci de-a dreptul burlesti si grotesti, pornind de la coincidente aparent motivate mistic etc. In iad toate becurile sint arse dezvaluie consacrarea unui stil. Caci atit scenele transcrise din proza anterioara, cit si mecanismele creatoare ce dau senzatia de deja lu sint imbinate ingenios, asa incit cele citeva ore din viata lui Victor devin reprezentative – si datorita deselor rememorari ale unui trecut mai indepartat (anii de liceu cu „baietii de gasca”) ori mai recent (casnicia esuata cu Veronica) – pentru (poate) cea mai extinsa tipologie a contemporaneitatii: adultii care interiorizeaza traumatic maturizarea."
aprilie 2011, Omul care aduce cartea”, ProTV - Dan C. Mihăilescu
"Un roman de gasca si sictir. Pe de alta parte, romanul unei alienari (…) in tenta existentialista."
Lire
"Dan Lungu trebuie citit de urgenta.” 
Wiener Zeitung
"Dan Lungu si-a facut intrarea in literatura internationala cu o proza copios-satirica de cea mai buna calitate.” 
Page des libraires
"Sub condeiul lui Dan Lungu, drama vireaza mereu spre comedie si flirteaza cu farsa sociala. Pentru amaraciunile dragostei, autorul are drept leac un ton acid, stapinind in egala masura si critica sociala.” 
Berliner Zeitung
"Dan Lungu ne prezinta cu mult talent cum isi cauta romanii identitatea in Europa. Plin de sarm si de umor, ne arata cum se petrece acest lucru la nivelul vietii concrete. Totodata, cu o limba extrem de nuantata si plina de verva, patrunde dincolo de suprafata lucrurilor exterioare, pina la sentimente si vise care nu apartin doar compatriotilor sai, ci si noua...” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus