TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Fuck the cool. Spune-mi o poveste

Costi Rogozanu
Colecții/Serii: Ego. Proză
La un an dupa debutul editorial cu texte critice, Costi Rogozanu revine cu un surprinzator volum de povestiri, foarte bine controlate stilistic, in...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0792-1
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Hardcover

MAI MULTE DESPRE CARTE

La un an dupa debutul editorial cu texte critice, Costi Rogozanu revine cu un surprinzator volum de povestiri, foarte bine controlate stilistic, in care literatura cool este incadrata de tuse satirice. Fuck the cool. Spune-mi o poveste este, prin ea insasi, o pledoarie pentru poveste, iar mijloacele stilistice care „imbraca” naratiunea aduc plusul de savoare absolut necesar literaturii de prima mina. Costi Rogozanu debuteaza in proza cu siguranta celui care a stiut dintotdeauna ca are ceva de spus si s-a hotarit s-o faca numai dupa ce si-a asigurat accesul la „instrumentele” reale ale literaturii.  

Data apariției: 2007
Editura: Polirom
Pagini: 224
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, proză contemporană, dragoste, destin, poveşti urbane, Bucureşti
  • Costi Rogozanu Costi Rogozanu - Autor
    Costi Rogozanu s-a nascut la 7 noiembrie 1977. A absolvit Liceul „Unirea” din Focsani, specializarea informatica. A urmat cursurile Facultatii de Litere din cadrul Universitatii Bucuresti. Si-a obtinut licenta în 2000 cu o lucrare despre jurnalele din...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Ana Maria ONISEI, februarie 2008, in Tabu
"In bunul spirit al autofictiunii, Costi Rogozanu scrie cool despre iubire si atitudine, aici, in lumea inselatoare a sms-urilor si trendintelor."
Alin IONESCU, 8-14 aprilie 2009, in Academia Catavencu
"Costi Rogozanu e un flaubertian urban si postmodern, care ia portrete de banalizati, se apleaca si aduna de pe jos, ca pe niste monede, visele si iluziile contemporanilor ordinari, selecteaza clisee narative si apoi, slefuindu-le sau doar stergindu-le de praf, le asambleaza minimalist in scene naturaliste."
Costi ROGOZANU in interviu cu Bogdan ROMANIUC, 15-22 decembrie 2007, in Suplimentul de cultura
"Am facut dintr-un personaj un maestru al cool-ului tocmai pentru ca sint fascinat de o meserie care alta data nu putea fi decit o aventura individuala. Sa fii unic era cindva o aventura, acum e o meserie practicata cu succes de multi. Zona cool ma fascineaza prin puterea unora de a vinde unicitate pe banda rulanta. Am suferit dintotdeauna de o febra a noului, o fascinatie pentru liderii diafani ai modei. De aia ascult in continuare muzica de pusti, vad filme cretin-comerciale, privesc fascinat vedete efemeride. Este o zona extrem de vie cind e pe val si o zona mai moarta decit moartea insasi cind iese din contextul favorabil."
Bogdan ROMANIUC, 15-22 decembrie 2007, in Suplimentul de cultura
"Cartea lui Rogozanu este o carte despre nevoia de povesti, despre nevoia de a povesti si de a fi povestit. Povestea unui consilier de cool, povestea lui Luca Preda, erou al intelectualitatii cu un dosar gros, de urmarit al Securitatii, povesti din lumea superficiala a showbizului, povesti cool sau povesti despre fericirea burgheza, povesti promise sau mereu aminate alcatuiesc un volum compact si bine regizat din punct de vedere stilistic. Pentru Rogozanu, «scrisul e visul frumos al mizantropiei», iar «depresia e cea mai comuna si comoda proliferare a kitsch-ului»."
Bianca BURTA-CERNAT, 12 februarie 2008, in Bucurestiul cultural
"Fuck the cool aduna niste povestiri ironice despre kitsch-ul lumii glossy. Familiarizat de la o vreme cu lumea vedetelor, autorul realizeaza schite comice, lejere, cu personaje caricate, de nu grotesti. Cadrele/situatiile narative imaginate sint decupaje ironice dintr-o pelicula cinematografica de consum."
Opinia autorului - Costi Rogozanu
„Literatura da dreptul revoltei impotriva exprimarii retinute, da dreptul unor revolte inutile si dure in viata ta intima sau a altora. Defamiliarizeaza. Literatura da dreptul la impostura, la autoeroizare. Am vrut sa spun povesti si mi-a iesit o imensa dorinta de a comunica adinc cu personajele, de a le verifica tot timpul reactiile. Literatura da dreptul la o speranta inutila si scirboasa, ceva asemanator cu senzatia pe care o ai dupa ce platesti biletul la loterie si, mai ales, dupa ce ai incheiat imensul act creativ de a alege niste numere.”

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus