TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Opus Dei

Constantin Virgil Negoiță
Colecții/Serii: Mediana
Opus Dei, microromanul speculativ al lui Constantin Virgil Negoiţă, e un soi de frate mai mare şi mai cult al bestseller-ului Codul lui Da...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-47-0260-2
Dimensiuni: 14x20 cm
Tip copertă: Paperback

Opus Dei

MAI MULTE DESPRE CARTE

Opus Dei, microromanul speculativ al lui Constantin Virgil Negoiţă, e un soi de frate mai mare şi mai cult al bestseller-ului Codul lui Da Vinci. Toată politica americană, ba mai mult, un întreg culoar din parcursul spiritual al omenirii a fost determinat de hotărârile secrete ale unei confrerii catolice, în zilele noastre celebra Opus Dei. Asupra acestei organizaţii oculte aruncă lumină una dintre lucrările lui Merry Cutter, personaj principal în cartea lui Negoiţă, care e dublat, ca narator, de Goz, „autorul” unei cărţi despre vizionara americancă. 

Pentru a-i da o anvergură cât mai veridică, prin intermediul lui Goz, Negoiţă i-o opune - ca mod de a vedea lumea - pe Hannah Arendt lui Merry Cutter. Dacă la autoarea Originilor totalitarismului, singurătatea maselor năştea totalitarisme, la Merry Cutter, singurătatea se împleteşte cu religia. În general, concluziile celei care a revelat ascunzişurile confreriei Opus Dei sunt vecine cu bigotismul. Pe cât de spectaculoasă descoperirea unei organizaţii mistice atât de exotice, pe atât e de simplă morala pe care o formulează Merry: „Dacă Biblia nu poate merge în lume şi să se întoarcă mai puternică, atunci suntem şarlatani şi neghiobi. Cred în Biblie. Nu mi-e frică de adevăr.

Autor: Constantin Virgil Negoiță
Data apariției: 2007
Editura: Paralela 45
Pagini: 162
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
Literatura romana, fictiune, conspiraţie, catolicism, confrerie

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus