TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Zidul de mătase

Constantin Virgil Bănescu
Colecții/Serii: Plantații
„Un iluminat. Un rebel pios cu judecată de samurai. Un poet total pentru care propria lui poezie a însemnat inocenţă definitivă şi...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-92702-4-0
EAN-16: 9786069270240
Dimensiuni: 13x21 cm
Tip copertă: Paperback

Zidul de mătase

MAI MULTE DESPRE CARTE

„Un iluminat. Un rebel pios cu judecată de samurai. Un poet total pentru care propria lui poezie a însemnat inocenţă definitivă şi splendoare. Minuţios, selectiv, pasionat de perfecţiunea indisolubil legată de simplitate, Constantin Virgil Bănescu trăia poezia demn de parcă ar fi conceput cu fiecare literă în parte întreaga esenţă a lumii noastre. A fost Poet şi nimic în afară de asta. Un lucid prin excelenţă. Un personaj plin de farmec şi tristeţi în care el însuşi recunoştea premoniţiile unor dureri nu foarte târziu confirmate.

Zidul de mătase aduce în atenţie poetul-etalon al celei mai recente generaţii de poeţi, dar în spatele acestor versuri rămâne omul excepţional, prietenul, care îşi recita poemele stând în picioare, într-un gest de auto-condamnare definitivă.” (Gabriel Daliş)

Data apariției: iulie 2013
Titlu original: Zidul de mătase
Pagini: 220
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
antologie, poezie contemporană, douămiism
  • Constantin Virgil Bănescu - Autor
    Constantin Virgil Bănescu (1982-2009) a publicat volumele de poezie „Câinele, femeia şi ocheada” (Timpul, 2000), „Floarea cu o singură petală” (Junimea, 2002) şi „Acelaşi cer ce nu e” (Vinea, 2006, 2009). A primit Premiul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti pentru debut (2001) şi prestigiosul premiu „Hubert Burda” pentru tineri poeţi din Europa Centrală şi de Est (Heidelberg, 2003), iar poemele...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Claudiu Komartin
De când l-am cunoscut şi îl citesc, Constantin Virgil Bănescu mi-a întărit, cu fiecare nou volum, impresia că este un poet zen, cu o sensibilitate şi o gândire coborâte din înţelepciunea şi graţia extrem-orientalilor sau din spiritul neschimbător al Upanişadelor. Trilogia Zidul de mătase este una dintre cele mai impresionante confesiuni poetice ale vremii noastre. Fanatismul cu care Bobiţă a crezut în poezie, blândeţea şi marea frumuseţe a acestui poet mă fac încă o dată să cred că el a primit unul dintre darurile cel mai greu de îndurat pe lumea aceasta. Şi, acceptându-l, a mers până la capăt. Nu mai am nici o îndoială că scrisul său nu a avut legătură nici cu insolenţa, nici cu fronda cam de prea multe ori ignorantă şi goală a generaţiei noastre.

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus