TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Copiii sălbatici

Constantin Iftime
În anul 1981, liniștea aparentă a orașului B. este tulburată de apariția, pe garduri și pe ziduri, a numeroase lozinci antitotalitare,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-23-3134-7
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

În anul 1981, liniștea aparentă a orașului B. este tulburată de apariția, pe garduri și pe ziduri, a numeroase lozinci antitotalitare, scrise cu cretă. Forțele de ordine și represiune cheamă întăriri și se coalizează cu grupuri de informatori, de copii ai străzii, de hoți. Protestatarul, un elev de liceu, este deconspirat repede. Va fi anchetat de Securitate și va muri lent, în chinuri.
Romanul Copiii sălbatici evoluează în jurul acestei povești adevărate, dar trebuie citit că o feerie epică din subterană comunistă, unde personaje crude, inocente, însetate de viață se asociază, dintr-un instinct atavic de supraviețuire, în grupuri, în secte, în rețele de urmăritori, și circulă aiuritor prin tunelurile unei lumi în care domnesc Partidul, Miliția, Securitatea. Caută victime și denunțători. Supraveghează străzile, fabricile, școlile, satele de la granița cu URSS. Coboară în adîncurile sufletelor celor singuri, pătrund în intimitatea familiilor, citesc gîndurile lor secrete. Aud, văd, raportează. Fiecare, în acest ritual social, își consumă cu patimă plăcerile și spaimele, cu o bogăție halucinantă a percepției senzuale sau mentale, dar păstrează un ideal comun: fraternizarea cu celălalt.
Constantin Iftime împărtășește vitalitatea personajelor sale, devine parte din ele, trăiește cu o minuție înfricoșătoare fiecare scenă sau tablou al acestui univers grotesc. Eroii săi, prinși în virtejul evenimentelor, nu mai au hotar sufletesc, moral, social, intră în zone interzise ale conștiintei, fac să săra în aer imaginarul comun al vieții în comunism descrise de literatura de pînă acum.

Autor: Constantin Iftime
Ilustrator: Krisztina Bökös
Data apariției: mai 2016
Pagini: 376
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
roman, totalitarism, protestatar, securitate, comunism, inocență, supraviețuire, grotesc
  • Constantin Iftime - Autor
    Constantin Iftime s-a născut pe 15 iulie 1957, în satul Zlatunoaia, lîngă Botoșani. În 1991 se angajează ca ziarist în presa combatantă, la publicația Atitudinea, din Botoșani, apoi la Timpul, în Iași. Între 1991 și 1993, scrie la ExpresMagazin. În 1993, publică volumul de interviuri Cu Ion Cristoiu prin infernul contemporan, iar în 1994, Confesiuni violente (convorbiri cu Nicolae Breban). Colaborează la...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor