TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Vârstele jocului. Strada Cetăţii CR-CMF-VRSJSC-12-N-001
Vârstele jocului. Strada Cetăţii
Vezi
galerie

Vârstele jocului. Strada Cetăţii

de Claudiu Florian

Titlu apărut în colecția Proză la Cartea Românească

Id: #213379

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Vârstele jocului. Strada Cetății este o imersiune high fidelity în datele și atmosfera unei epoci și încercarea de a schița confluența dintre cinci mentalități (ardelenească, oltenească, săsească, „regateana”, vest-germană), patru generații (străbunici, bunici, părinți, copil – prezente sincronic, în același moment temporal), trei istorii (românească, săsească, germană), două culturi (a românilor și a sașilor transilvăneni) și un prezent continuu (mijlocul anilor ’70, avînd ca punct terminus moartea dictatorului chinez Mao Zedong si… începutul școlii primare).
Romanul Virstele jocului. Strada Cetății a fost scris inițial în limba germană și a apărut în anul 2008 la Editura Transit, Berlin, cu titlul Zweieinhalb Storche – Roman einer Kindheit în Siebenburgen (Două berze și jumătate –Romanul unei copilării în Transilvania).

extinde
 

Detalii produs

Autor: Claudiu Florian

Data apariției: 2012

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 320

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Cartea Românească

Teme: copilărie, şcoală

 

Opinii editoriale

"Din perspectiva induiosatoare a copilului, Claudiu M. Florian reuseste sa tematizeze cu o profunzime iesita din comun probleme politice, istorice si sociale, fara a renunta niciodata la umorul fin si inocent care strabate intregul roman. "

Alexandra Sora

O inregistrare exacta a tonalitatii discutiilor, dublata de multiple neintelegeri copilaresti, genereaza umorul profund al acestor miniaturi doar in aparenta naive, ale unui copil crescut la bunici „saso”-romani. Incintator datorita modului nepretentios si exact de a povesti. 

Markus Bauer – Neue Zurcher Zeitung

"Printr-o simbolistica poetica, autorul il tine pe cititor cu sufletul la gura. Il uluieste, il face sa izbucneasca in ris. Florian reinvie in mod literar si in limbajul copilului o lume strinsa in jurul unor traditii seculare, sasesti si romanesti, Transilvania copilariei sale, care asa ca aici nu va mai exista niciodata."

Ingeborg Ruthe – Berliner Zeitung)
Claudiu Florian
Claudiu Florian
Autor

Claudiu Mihail Florian s-a născut în 1969 la Rupea, judeţul Braşov, unde a trăit...

vezi autor